comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

Fenerbahçe tam gaz!

16 Şubat 2014, Pazar 20:58

Spor Toto Süper Lig'in 21'inci haftasında Fenerbahçe, sahasında ağırladığı Kasımpaşa'yı 2-1 mağlup etti.

Spor Toto Süper Lig'in 21'inci haftasında Fenerbahçe ve Kasımpaşa karşı karşıya geldi. Şükrü Saracoğlu Stadı'nda oynanan mücadele ev sahibi Fenerbahçe'nin 2-1 üstünlüğüyle sonuçlandı.

FIFA hakemi Fırat Aydınus'un yönettiği maçta Fenerbahçe'ye galibiyeti getiren golleri 64. dakikada Emre Belezoğlu ve 81. dakikada Bekir İrtegün'den geldi. Kasımpaşa'nın tek golü ise 79. dakikada Sanharib Malki'den geldi. İki takımın da birçok pozisyondan faydalanamadığı mücadele seyirciler açısından oldukça heyecanlı geçti.
 
Bu sonucun ardından Fenerbahçe puanını 47'ye yükselterek zirvedeki yerini korudu. Kasımpaşa ise kötü gidişe dur diyemeyerek 30 puanda kaldı.
Süper Toto Süper Lig'in 22. haftasında Fenerbahçe deplasmanda Elazığspor'a konuk olacak. Kasımpaşa ise sahasında Sivasspor'u ağırlıyor.
 
 
HAKEM FIRAT AYDINUS'A TEPKİ
 
Fenerbahçeli taraftarlar, maçın hakemi Fırat Aydınus'a maç öncesi tepki gösterdi.
 
Karşılaşma öncesi statta hakemlerin ismi okunurken, özellikle Fırat Aydınus'un ismi okunduğunda tribünlerden ıslıklar yükseldi.
 
EMENİKE BU HABERLE YIKILDI
Sakatlıktan yeni kurtulan Fenerbahçeli Emmanuel Emenike tam hazır olmadığı gerekçesiyle Ersun Yanal tarafından Kasımpaşa maçında yedek soyundu. 
 
Emenike, Kasımpaşa maçı öncesinde üzücü bir haber aldı. Karşılaşma öncesinde kardeşinin eşinin vefat haberiyle yıkıldı. Emenike'nin erkek kardeşinin eşinin, doğum sırasında hayatını kaybettiği öğrenildi. Yıldız futbolcunun moralinin bozuk olduğu gözlenirken karşılaşmanın ardından Nijerya'ya gidebileceği belirtildi.
 
ERSUN YANAL'DAN KADRODA DEĞİŞİKLİK

2011-12 sezonunda Kayserispor'dan Fenerbahçe'ye transfer edilen 25 yaşındaki savunma oyuncusu Serdar Kesimal, teknik direktör Ersun Yanal tarafından bu sezon ilk kez resmi bir maçın kadrosuna alındı. Sezon başında ve ara transfer döneminde Sivasspor'dan teklif alan Serdar, Anadolu ekibine transfer olmayı reddedince süresiz kadro dışı kalmıştı. Fenerbahçe'de Egemen Korkmaz'ın geçen hafta oynanan Sivasspor maçında kırmızı kart görmesinin ardından Ersun Yanal tarafından yeniden kadroya dahil edildi.
 
Öte yandan teknik direktörü Aykut Kocaman döneminde takımın en istikrarlı oyuncularından olan Hasan Ali Kaldırım da maça yedek kulübesinde başlarken Caner Erkin'in yokluğunda teknik direktör Ersun Yanal savunmanın solunda Michal Kadlec'e görev verdi. Teknik direktör Ersun Yanal'ın orta sahanın solunda sağında görev verdiği Fenerbahçe'de Mehmet Topuz, ligde 10 hafta sonra, ilk 11'de sahaya çıktı ve orta sahanın sağında görev aldı.
 
Sarı-lacivertlilerde sakatlığının ardından geçen hafta Sivasspor maçının ikinci yarısında oynayan Alper Potuk ise 4 hafta sonra ilk 11'de yerini aldı. Alper, en son 16. haftada Kardemir Karabükspor maçında ilk 11'de sahaya çıkmıştı. Genç oyuncu, orta sahanın solunda oynadı.
 
Sivasspor maçında ilk 11'de forma giyen futbolculardan Meireles ve Sow sakatlıkları, Caner Erkin sarı kart cezası ve Egemen Korkmaz da kırmızı kart cezası nedeniyle Kasımpaşa maçında kadroda yer almadı. Yanal, bu oyuncuların yokluğunda Bekir İrtegün, Holmen, Alper Potuk ve Mehmet Topuz'a ilk 11'de yer verdi.
 
Sarı-lacivertlilerde Mert Günok, Hasan Ali Kaldırım, Selçuk Şahin ve Salih Uçan da Kasımpaşa maçında yedek soyundu.
 
KUYT FORVETTE OYNADI


Fenerbahçe, Kasımpaşa maçına, arka arkaya sakatlanan 3 forvet oyuncusundan yoksun çıktı.
 
Tedavileri devam eden Sow ve Webo, kadroda yer alamadı, sakatlıktan yeni çıkan Emenike ise yedek soyundu. Sarı-lacivertlilerin Hollandalı futbolcusu Dirk Kuyt ise Kasımpaşa maçında forvette görev aldı.
 
FENERBAHÇE TARAFTARI 90 DAKİKA SUSMADI

Fenerbahçeli taraftarlar, Kasımpaşa maçında tribünleri doldurarak, takımlarına büyük destek verdi. Fenerbahçe taraftarı, maç boyunca takımlarına olan desteklerini 90 dakika boyunca sürdürdüler. Fenerbahçeli Avukatlar Derneği'nin Bağdat Caddesi'nde düzenlediği "Türkiye İçin Adalet, Fenerbahçe İçin Adalet" yürüyüşüne katılan taraftarlar, yürüyüşten sonra stadı doldurarak, tezahüratlarına tribünlerde devam etti. Sarı - Lacivertli taraftarlar tribünlerden "Şampiyonluk geliyor" sloganları attı. Ayrıca Fenerbahçe Kulübü'nün davetiyle gelen Gezi Parkı odaklı eylemler sırasında Eskişehir'de hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz'ın ailesi de tribünde karşılaşmayı izledi. Karşılaşma öncesi, Türk Telekom tribününde "Korkmadan yürüyoruz. Şampiyon olacağız" yazılı büyük bir pankart açıldı.
 
MAÇ GERGİN BAŞLADI

Karşılaşmaya her iki takım da arzulu ve istekli başladı. Fenerbahçe yarı alanında gerçekleşen ikili mücadelede Kasımpaşa'dan Sancak, Mehmet Topuz'a faul yaptı. Ardından Mehmet Topuz'un serbest vuruşu hemen kullanmasına izin vermeyen Kasımpaşalı futbolcu maçın hakemi Fırat Aydınus tarafından uyarıldı.
 
Sağ kanattan gelişen Fenerbahçe atağında Mehmet Topuz'un Alper'e pasında ofsayt bayrağı kalktı. Fenerbahçe maçın ilk dakikalarında Alper Potuk'un atağında, Kasımpaşa ceza sahasında yarattığı pozisyon sonucunda saha bir anda karıştı. Ardından düdüğü duymayan oyuncular pozisyona devam ettiler ve iki takım oyuncuları arasında kısa bir gerginlik yaşandı. Hakem Fırat Aydınus'un araya girmesiyle ortalık sakinleşti.
 
KASIMPAŞA GOLE ÇOK YAKLAŞTI
Fenerbahçe ceza alanında Kasımpaşa çok müsait bir pozisyonu gol olarak değerlendiremedi. Sağ çaprazdan ceza alanına giren Kasımpaşalı Scarione, rakibinden sıyrılıp pasını Babel'e verdi. Babel, topu boş kaleye göndermekte geç kalınca araya Fenerbahçe savunması girerek tehlikeyi uzaklaştırdı. Maçın ilk yarısında karşılıklı gelişen ataklarda gol sesi çıkmayınca ilk yarı 0-0 sonuçlandı.
 
MAÇTA KARTLAR HAVADA UÇUŞTU
Maçın 20. dakikasının sonlarında Gökhan Gönül ile yaşadığı pozisyon sonrası Adem Büyük'e geldi. Adem'in hakem Fırat Aydınus'a olan tepkisi ise sonuç vermedi. Bu pozisyonun birkaç dakika sonrasında Kasımpaşa kontrağa atağa çıktı. Kasımpaşa'nın hızlı bir atağa çıkacağı sırada Holmen rakibine faul yaptı ama top Kasımpaşalı oyuncularda kaldığı için hakem pozisyonu avantaja bıraktı. Pozisyon sonlanınca da Holmen maçtaki ikinci sarı kartı gördü. Maçın son dakikalarına girilirken Kasımpaşa'dan Kerem, yaptığı faulün ardından itiraz edince sarı kart gördü. Maçın ikinci yarısında Kasımpaşa'dan Kerem Şeras gördüğü 2. sarı kart sonrası oyun dışı kalarak takımını 10 kişi bıraktı. Rakibini kolundan çeken Kerem, önce ikinci sarı kart ve ardından kırmızı kartı görerek oyun dışında kaldı.
 
İKİNCİ YARI KARŞILIKLI GOLLER GELDİ

Maçın ikinci yarısı iki takımın karşılıklı ataklarıyla devam etti. İkinci yarının ilk dakikalarında sol kanattan gelişen Fenerbahçe atağında Kuyt'ın pasında topla buluşan Alper Potuk, rakibinden sıyrılıp ceza alanına girdi ve dar açıdan vuruşunu yaptı ama top Isaksson'dan döndü. Maçın 54. dakikasında Kerem Şeras'ın gördüğü kırmızı kart sonrası Fenerbahçe ataklarını sıklaştırdı. Kasımpaşa'nın kalesinde tehlikeli ataklar yaratan Fenerbahçe 64. dakikada ilk golü buldu. Fenerbahçe atağında sol çaprazda topla buluşan Kadlec, ceza alanına yerden pasında Mehmet Topuz topu kontrol edip pasını ceza yayındaki Emre'ye verdi. Emre de topu önce kontrol etti ve ardından vuruşunu yapıp harika bir gole imzasını attı. Maçın son 10 dakikasına girerken Kasımpaşa'nın golü geldi. Adem Büyük'ün ortasında Sanharib Malki takımının beraberlik golünü attı. Bu golden kısa bir süre sonra Fenerbahçe'de Bekir İrtegün 81. dakikada takımını öne geçiren golü attı. Mehmet Topal'ın vuruşu Kasımpaşa'lı kaleciden dönünce Bekir tamamladı ve takımına 3 puanı getiren golü attı.
 
Ayrıntılar birazdan...

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!