comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

Biyonik adam Kuyt

16 Şubat 2014, Pazar 10:32

Fenerbahçe'nin Hollandalı yıldızı Dirk Kuyt sakatlık nedir bilmiyor, gençlere adeta taş çıkartıyor.

Fenerbahçe'nin 34'lük delikanlısı Dirk Kuyt adeta kale gibi. Hollandalı yıldız, sarı-lacivertli takımın maçlarda ve antrenmanlarda en çok koşan, en çok mücadele eden oyuncusu olmasına rağmen sakatlık nedir bilmiyor, genç meslektaşlarına taş çıkartıyor.

Performansı ve profesyonel yaşantısıyla herkesin takdir ettiği Kuyt, Fenerbahçe'nin diğer forvetleri Emenike, Sow ve Webo adale ve kas sakatlıkları yaşarken Teknik Direktör Ersun Yanal'ın kurtarıcısı olmayı başarıyor. Forvetler arasında sakatlanmayan tek isim olan 34 yaşındaki oyuncu bugünkü Kasımpaşa maçında da en sağlam hücumcu olarak ön plana çıkıyor.

Bu sezon oynanan 20 lig maçının tamamında 11'de başlayan Dirk Kuyt geçen sezondan bu yana sarı-lacivertli forma altında 81 karşılaşmaya çıktı. Zaman zaman dinlendirme amaçlı olarak yedek soyunan Hollandalı oyuncu 81 maçın 76'sında 11'de görev yaptı. Kart görmeyen, sakatlanmayan, antreman kaçırmayan ve liderliği ile ön plana çıkan Kuyt hem Aykut Kocaman hem de Ersun Yanal'ın tahtaya ilk yazdığı isim olmayı başardı.

Fenerbahçe'nin son 2 maçını kaybetmesindeki en önemli faktör forvet sıkıntısı olarak gösteriliyor. Sezonun ilk yarısında elindeki 4 forveti değiştirerek kullanan Yanal son dönemde bu gücünden mahrum kaldı.
Emenike ve Pierre Webo'nun sonradan oyuna girdiği pekçok maçı almayı başaran sarı-lacivertlilerde yaşanan forvet krizi son iki maçın kaybedilmesinde etkili oldu.

Fenerbahçe özellikle son bölümlerde yorulan rakiplerinin üzerine taze kuvvet olarak giren forvet oyuncularının katkısıyla maçlarını kazanmayı başarıyordu.


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!