comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

F.Bahçe'nin başını 'uyumsuzluk' yakabilir!

16 Şubat 2014, Pazar 09:33

Kasımpaşa ile kritik bir maça çıkacak Fenerbahçe, savunmada cezalar ve sakatlık nedeniyle ideal düzenin dışına çıkacak. Hücumunu uyumsuzluk ve hatlar arasındaki anlaşmazlığa dayanan Kasımpaşa, bu sıkıntıyı büyütebilir.

Spor Toto Süper Lig'in 21'inci haftasında Kasımpaşa ile sahasında oldukça kritik bir maça çıkacak olan Fenerbahçe'de, teknik direktör ErsunYanal'ı düşündüren en önemli noktalardan biri savunmanın değişimi olacak.

Fenerbahçe savunmasının as parçalarından olan Caner Erkin ve Egemen Korkmaz'ın cezalı olması, Gökhan Gönül'ün ise hafta boyunca takımla antrenmanları kaçırması nedeniyle, savunmada 3 yedek oyuncu görev alacak. Solda Michal Kadlec'in, ortada Bekir İrtegün'ün ve sağdaise Mehmet Topuz'un görev alacağı tahmin ediliyor. Sarı lacivertlilerin idealin dışındaki savunmadüzeni ise kontraatağa ve uyumsuzluğa karşı hücum eden Kasımpaşa ileri hattına karşı sorun yaşayabilir.

KASIMPAŞA'NIN KANATLARIAYNI TARZ

Hızlı, rahat çalım atabilen, içe kat eden uzak forvetlerle hücum eden Kasımpaşa'da bu felsefeye uygun olarak Tabare Viudez, Ryan Babel, Adem Büyük, Halil Çolak gibi isimler bulunuyor. Bu uzak, kanat forvetler daha çok bekler ile stoperler arasındaki mesafeden faydalanarak hücum ediyor. F.Bahçe'nin hücumda 3'lü, savunmada yerleşikken birbirine alışmamış savunmacılar ile oynaması başını ağrıtabilir.

Kasımpaşa'ya karşı sonhaftalarda bu düzenle oynarken, son olarak Beşiktaş, bek ve stoperin arasındaki mesafeninönüne orta saha oyuncusu yerleştirerek bu bölgenin önüne bir set çekip, kalabalıklaştırarak Kasımpaşa uzak forvetlerinin baskıyla boğulmasını sağladı. Siyah beyazlılar, Serdar Kurtuluş'un oyundan ihracından sonraki bölümde dahi bu önlem sayesinde kalesinde pozisyon görmedi.

PAŞA, SON 8 MAÇTA TIKANDI

Geçtiğimiz sezonun devre arasından bu yana bu taktikleoynayan Kasımpaşa, 2012/13'ün ikinci yarısı ile 2013/14'ün ilk yarısının tamamında oldukça etkiliskorlar alırken, Spor Toto Süper Lig'in 12'inci haftasından bu yana oynadığı maçlarda çözülentaktiği nedeniyle sadece 6 gol atabildi ve galibiyet alamadı.

Kaynak: Sporx


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!