comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

Sarıgül'ün Aziz Yıldırım savunması!

14 Şubat 2014, Cuma 23:33

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Sarıgül, "Bir kulüp başkanımızı takip ettiriyorsun, planlıyorsun, tuzağa düşürüyorsun sonra cezaevine atıyorsun. Aziz Yıldırım'a yapılan zulmü kınıyorum" dedi.

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Sarıgül, "Bir kulüp başkanımızı takip ettiriyorsun, planlıyorsun, tuzağa düşürüyorsun sonra cezaevine atıyorsun. Aziz Yıldırım'a yapılan zulmü kınıyorum" dedi.

Sarıgül, Eminönü'nde gül dağıttığı vatandaşlarla sohbet etti. Eminönü İskelesi'nden Üsküdar vapuruna binen Sarıgül, yolcularla da sohbet ederek, fotoğraf çektirdi.

Mustafa Sarıgül, Üsküdar İskelesi'nde kendisini bekleyen partililerle CHP Üsküdar İlçe Başkanlığı'na yürüdü. Seçim otobüsünden vatandaşlara hitap eden Sarıgül, eski Halk Bankası Genel Müdürü Süleyman Aslan'ın tahliye edilmesini eleştirdi. 

Sarıgül, "4,5 milyon bulunan kutularla evinde yakalananı tahliye ediyorsun. Bir kulüp başkanımızı takip ettiriyorsun, planlıyorsun, tuzağa düşürüyorsun sonra cezaevine atıyorsun. Bu da doğru bir şey değildir. Aziz Yıldırım'a yapılan zulmü kınıyorum" dedi.   

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'a yönelttiği sorulara cevap alamadığını söyleyen Sarıgül, "Şimdi buradan bir kez daha soruyorum. Sayın Başkan, 20 yıldan beri İstanbul'u yönetiyorsunuz. Küresel ısınmanın olduğu ortada. Şimdi sizden ricam şu; İstanbul'da küresel ısınmayla, susuzlukla ilgili hangi tedbirleri aldınız? 20 yılda İstanbul'a kaç tane baraj yaptınız?" diye konuştu. 

İstanbul için deprem tehlikesine işaret eden Sarıgül, şöyle devam etti:

"Çevre Bakanımız İdris Güllüce, 'Depremde İstanbul yıkılacak' diyor. Buradan Sayın Bakanıma şu soruyu sormak isterim. Sayın Bakanım, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde başkan vekili olarak görev yaptınız, 20 yıldan beri de İstanbul'u AKP yönetmekte. Siz 20 yılda İstanbul için deprem tehlikesine karşı hiçbir tedbir almadınız. Yıllardır da iktidardasınız, İstanbul için hiçbir tedbir almadınız ama kutulara hemen tedbir alıyorsunuz." 

Sarıgül, konuşmasının ardından seçim otobüsüyle Üsküdar'ın caddelerinde dolaşarak vatandaşları selamladı. Kendisini alkışlayan vatandaşlara sarı atkı dağıtan Sarıgül, Üsküdar Balık Pazarı'ndaki esnafı da ziyaret etti. 


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!