comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

F.Bahçe PFDK'ya sevk edildi! O dosya...

11 Şubat 2014, Salı 22:34

Türkiye Futbol Federasyonu, haftanın kritik maçıyla ilgili sevk işlemini tamamladı. Hakemlerin bulunduğu soyunma odası ve koridordaki ağır sözleri başkan Aziz Yıldırım'ı 90 gün ceza tehlikesiyle karşı karşıya bıraktı.

Haftaya damgasını vuran Sivasspor - Fenerbahçe maçının ardından gözler TFF'nin bugün yapacağı disiplin sevklerine çevrilirken sarı-lacivertlilerin adeta korktuğu başına geldi.

Başkan Aziz Yıldırım ve Genel Sekreter Mahmut Uslu "Hakem soyunma odası koridorundaki ihlaller", Egemen Korkmaz da "Sportmenliğe aykırı hareket" ihlalleri nedeniyle PFDK'ya sevkedildi. Kurul, maç sonu yaptığı sert açıklamalarla "ceza alma tehlikesiyle" karşı karşıya kalan Gökhan Gönül'ı ise disipline sevkine gerek görmedi.
 
AZİZ YILDIRIM'IN RAPORU AĞIR
Karşılaşmanın hakem ve temsilci raporlarını değerlendiren TFF Hukuk Müşavirliği, F.Bahçe Başkanı Aziz Yıldırım ile kulüp genel sekreteri Mahmut Uslu'yu maçın devre arasında hakem soyunma odasi koridorunda hakem Yunus Yıldırım'a yönelik hakaretlerinden dolayı PFDK'ya sevketti.
Başkan Yıldırım'ın TFF Hukuk Müşavirliği tarafından maçın temsilcisinin raporunda yer alan ifadelerden dolayı disiplin talimatının 38. maddesinin 2. bendine göre PFDK'ya sevk edilmesi ve ilgili maddede (MADDE 38 – HAKEM SOYUNMA ODASININ VE KORİDORLARININ GÜVENLİĞİ- (2) Kulüp yöneticileri hakem soyunma odası koridorlarında sportmenliğe aykırı harekette bulunmaları halinde 45 günden az ve 90 günden çok olmamak üzere; kişilik haklarına saldırıda, hakarette ve tehditte bulunmaları ile tükürmeleri halinde ise 90 günden az 180 günden çok olmamak üzere hak mahrumiyeti cezası ile cezalandırılır" demesi Fenerbahçe başkanını 60 ile 90 gün arasında ağır bir ceza tehlikesiyle karşı karşıya bırakmış oldu.
 
MAHMUT USLU DA "KORİDORDAN"

Yine F.Bahçe Genel Sekreteri Mahmut Uslu'nun da hakem Yunus Yıldırım'a yönelik hakem soyunma odası koridorlarında sportmenliğe aykırı sözleri ve hakaretleri nedeniyle disipline sevkedildiği ortaya çıktı. Uslu da başkan Yıldırım gibi talimatın 38. maddesinin 2. bendine göre kurula sevkedilirken o da 45 ile 90 gün arasında bir ceza tehlikesiyle karşı karşıya kalmış oldu.
 
EGEMEN VAR, GÖKHAN GÖNÜL YOK

Fenerbahçe için bugün yapılan sevkte en sevindirici taraf yaptığı açıklamalardan dolayı sevk tehlikesiyle karşı karşıya kalan Gökhan Gönül'ün TFF Hukuk Müşavirliği tarafından sevkine gerek görülmemesi oldu. Kurul maçın hakemi Yunus Yıldırım'ın raporu doğrultusunda kırmızı kart gören Egemen'i de hakeme yönelik sportmenliğe aykırı hareketleri nedeniyle PFDK'ya sevketti. Egemen bu sevk ile 2 ile 3 maç gibi bir ceza tehlikesiyle karşı karşıya kaldı.

Kaynak: Sporx

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!