comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

'F.Bahçe, Bayern Münih'le aynı seviyede'

11 Şubat 2014, Salı 16:23

Fenerbahçe Kulübü, Adidas firması ile olan sponsorluk anlaşmasını yenileyerek 5 yıl uzattı.

Gerçekleşen anlaşma nedeniyle Fenerbahçe Kullübü Başkan Vekili Abdullah Kiğılı ve adidas Türkiye Genel Müdürü Eduard Massier'in katılımıyla bir tören düzenlendi.
 
Töreni, kulüp başkanı Aziz Yıldırım ile yönetim kurulu üyeleri Ahmet Tahir Perek, Hakan Dinçay, Turhan Şahin ve İsfendiyar Zülfikari ile birlikte kulüp CEO'su Hasan Hakkı Yılmaz da takip etti.
 
Adidas ile ilk kez 2004 yılında başlattıkları iş birliğini 2009 yılında 5 yıllığına uzattıklarını ve bu anlaşmayla birlikteliklerini 15 yıla taşıyacaklarını anlatan Abdullah Kiğılı, "Bizim 5 yıl önce yaptığımız anlaşmanın değeri her bir yıl için 2 milyon dolar olmak üzere toplam 10 milyon dolardı. Bugünkü rakamlar ise çok daha farklı. Yeni anlaşma yıllık 8,5 milyon dolar bedelli. İki milyon dolardan 8,5 milyon dolara gelmiştir rakam. Beş yılda 42,5 milyon dolar alınacak. İlaveten bonus da koyduk. UEFA Şampiyonlar Ligi, UEFA Avrupa Ligi, Spor Toto Süper Lig ve Türkiye Kupası şampiyonlukları için özel bonuslar olacak" diye konuştu.
 
Fenerbahçe olarak 2004 yılında adidas ile ilk anlaşma yaptıklarında sezonu şampiyon tamamladıklarını hatırlatan Kiğılı, "Bize uğurlu geldiler ve yine uğurlu geleceklerine inanıyoruz. Bu sene de hedefimiz şampiyonluk" değerlendirmesinde bulundu.
 
"Türk kulüpleri içinde en yüksek rakam"
 
Abdullah Kiğılı, adidas ile yıllığı 8,5 milyon dolardan yaptıkları sponsorluk anlaşmasının, Türkiye'deki kulüpler içindeki en yüksek rakam olduğunu söyledi.
 
"Bu anlaşma, Türkiye'deki kulüpler içinde en yüksek rakamla yapılmıştır" diyen Kiğılı, Fenerium mağazalarındaki ciro rakamlarına da Türkiye'de hiçbir kulübün yetişmesinin mümkün olmadığını ileri sürdü.
 
Avrupa'nın önde gelen kulüplerinin ürün satış mağazalarını ziyaret ettiğini dile getiren Kiğılı, Barcelona'nın Nou Camp Stadı'ndaki mağazaya yaptığı geziyi aktararak, "En fazla ürün forma odaklı ve 20'nin üzerinde ürün çeşidi de yok. Bizim mağazalarımızda 5 binin üzerinde çeşidimiz var. Yeni doğan bir çocuk için bile ürün verebilecek noktaya geldik. Ama Barcelona'nın mağazasının önünde tüm dünyadan insanlar kuyruğa giriyor. Bizim de dünya kulübü olmak için önümüzde biraz daha zaman var. İnşallah bir 5 sene sonra bizim de forma anlaşmamızın geliri Barcelona'ya yaklaşır" değerlendirmesinde bulundu.
 
Yeni anlaşmayla adidas'ın formanın yanı sıra antrenman ve kamp malzemelerini üreteceğini aktarıp, tüm ürünleri yurt dışında da satışa çıkaracağını anlatan Kiğılı, yöneltilen bir soru üzerine, "Fenerbahçe bir krizde değil. Mali bakımdan Türkiye'nin en güçlü kulüplerinden biriyiz. En az borcu olan kulüplerden biriyiz. Futbolcularımıza borcumuz yok. Mali bakımdan en küçük bir şaibe veya dedikodu duydunuz mu? Kulübün 700'ün üzerinde çalışanı var. Mali hususta en küçük bir sıkıntımız yok. Her şey günü gününe, saati saatine ödenmekte. Bu her zaman böyleydi" şeklinde konuştu.
 
"Forma reklamında sürpriz isim olabilir"
 
Abdullah Kiğılı, forma reklamında Türk Telekom ile olan anlaşmalarının sezon sonu biteceğine dikkati çekerken, yeni sezonda sürpriz bir isim reklam anlaşması olabileceğini de vurguladı.
 
Uzun süredir Türk Telekom ile çalıştıklarını ve yeni dönem için de görüşme halinde olduklarını dile getiren Kiğılı, "Ama yurt dışından ciddi teklifler de var. Belli bir süre sonra yabancı markalar için de konuşmaya başlayacağız. Gelecek sezon sürpriz bir isim de olabilir" diye konuştu.
 
Massier: "Fenerbahçe bizim için önemli bir ortak"
 
Adidas Türkiye Genel Müdürü Eduard Massier, Fenerbahçe'nin kendileri için önemli bir ortak olduğunu söyledi.
 
Fenerbahçe ile başarıyla devam eden iş birliklerini 5 yıl daha uzatmaktan duydukları memnunuyeti dile getiren Massier, "Bu anlaşmayla ilk defa Fenerbahçe'nin antrenman ve kamp malzemelerinin de üretim ve satışını üstleneceğiz. Fenerbahçe'de tüm futbol takımlarının resmi ürün tedarikçisi olacağız. Fenerbahçe bizim için önemli bir ortak. Bugüne kadar adidas dışında hiçbir spor markasıyla çalışmamış olan Fenerbahçe'ye üst düzey katkıda bulunmaya devam etmeyi hedefliyoruz" şeklinde görüş belirtti.
 
Massier, Fenerbahçe'yi Avrupa'nın önemli kulüpleri Bayern Münih ve Chelesa ile aynı seviyede gördüklerinin altını çizdi.
 
Konuşmaların ardından Abdullah Kiğılı ve Eduard Massier, özel hazırlanmış forma şeklindeki kartona birlikte imza atarak, medya mensuplarına poz verdiler.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!