comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

Markus Merk penaltı pozisyonu için ne dedi?

09 Şubat 2014, Pazar 23:32

Sivasspor - Fenerbahçe karşılaşmasının ardından yaşanan penaltı tartışmalarına Lig TV yorumcusu Markus Merk'ten yorum geldi.

Lig TV yorumcusu ve eski hakem Markus Merk, Sivasspor - Fenerbahçe maçında yaşanan penaltı tartışmaları hakkında açıklamalarda bulundu.

Fenerbahçe'yi ayağa kaldıran pozisyon hakkında değerlendirmede bulunan eski hakem,"Daha net bir penaltı olamaz ve sarı kart da gerektirir. Anlaşılamaz benim için. Yunus Yıldırımgörmediyse kale çizgisi hakemi görmek zorunda" ifadelerini kullandı.

Markus Merk, kale çizgisi hakeminin bu pozisyonu görmesi gerektiğini söylerken "Hakemlerin kendi tutumlarını kontrol etmeleri gerekir. Neden sorumluluğu yardımcıyabırakıyorlar? Kale çizgisi hakemi bu pozisyon için var. O yüzden orada duruyor" dedi.

Kale çizgisi hakemlerinin futbolun aleyhine olduğunu söyleyen Merk, "Bir şeyi bizim de görmemiz gerekir. Futbol yıllarca kale çizgisi hakemi olmadan oynandı. Hakem ve yardımcı sorumluluğu böldü. Ne değişti? Kale çizgisi hakemi olmadan bu pozisyona bu kadar uzak olmazdı. Ceza sahasına daha çok yaklaşırdı. Tutum olarak da bir şeyler değişti. Futbolun aleyhine değişti. Burada asıl sorumlu Yunus Yıldırım'dır. Böyle bir pozisyon görülmek zorundadır" şeklinde konuştu.

Merk sözlerini şöyle noktaladı; "Bir penaltı kararı hakem için çok zordur. Bunu tartışmamıza gerek yok. Bundan daha net penaltı olamaz ve görülmek zorundadır. İsim kim olursa olsun görmek zorunda. Farklı açılardan kolay görülebilir, farklı değerlendirme şansın yok. Alın teriyle bu kadar oynanmazki. Bunu çoğu maçta yapıyorsun. Titiz davranıyorsan penaltı vermemekle futbolun ruhuna ihanet ediyorsun."

 


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!