comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

F.Bahçe erimeye devam ediyor!

09 Şubat 2014, Pazar 18:48

Fenerbahçe Süper Lig'de deplasmanda oynadığı son 3 maçta puan alamadı.

Spor Toto Süper Lig'in 20. haftasında Sivasspor'a 2-0 yenilen Fenerbahçe, deplasmanlardaki sıkıntısına bir yenisini daha ekledi.

Kendi sahasında oynadığı maçlarda rakiplerine boyun eğmeyen sarı-lacivertliler, Sivasspor mağlubiyetiyle bu sezonki 4. yenilgisini de yine deplasmanda yaşamış oldu.

Sezona deplasmanda Torku Konyaspor yenilgisiyle başlayan Fenerbahçe, 16. haftada Karabük'te Kardemir Karabükspor'a, geçen hafta da yine dış sahada Eskişehirspor'a mağlup olmuştu.

Deplasman kayıpları, farkı 4 puana indirdi

Fenerbahçe'nin üst üste aldığı deplasman yenilgileri, şampiyonluk yarışındaki rakibi Galatasaray'la puan farkının 4'e inmesini neden oldu.

Galatasaray'ın son iki maçını kazandığı ligde, Fenerbahçe önce Eskişehirspor'a 2-1, bugün de Sivasspor'a 2-0 mağlup olarak 6 puan kaybı yaşadı. Ligde 18. hafta sonunda Galatasaray'ın 10 puan önünde yer alan sarı-lacivertiller, 20. hafta sonunda farkın 4 puana inmesini engelleyemedi.  

Son dakika golleriyle galip geldi

Deplasmanda zorlanan Fenerbahçe, dış sahada kazandığı 6 maçın üçünde uzatma dakikalarında, ikisinde de son dakikalarda attığı gollerle 3 puan aldı.

Ligin 4. haftasında Kasımpaşa deplasmanında iki kez yenik duruma düşen sarı-lacivertliler, 90+4. dakikada Webo'nun attığı golle maçı 3-2 kazanmayı başardı. Fenerbahçe, 8. haftada da Kayseri Erciyesspor ile dış sahada oynadığı maçta 90+4. dakikada Emenike'nin golüyle karşılaşmadan 2-1 galip ayrıldı. Ligde 10. haftada Bursa deplasmanında da 90+1. dakikada Batalla'nın beraberlik golüne engel olamayan sarı-lacivertliler, 2 dakika sonra, 90+3. dakikada Egemen Korkmaz'ın golüyle maçı 3-2 kazanıp, 3 puan aldı. 

Dış sahada 12. haftada Medical Park Antalyaspor'u 89. dakikada Sow'un attığı golle 2-1 yenen Fenerbahçe, 14. haftada da Çaykur Rizespor'u 83. dakikada Webo'nun golüyle 2-1 mağlup etmeyi başardı. Fenerbahçe, 6. haftada Ankara deplasmanında ise Gençlerbirliği'ni 60. dakikada Kuyt'ın attığı golle 1-0 yendi. 


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!