comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

Yılıdırım'ın 'ele geçirme' iddiasına yanıt

09 Şubat 2014, Pazar 11:35

Fenerbahçe Spor Kulübü başkanı Aziz Yıldırım'ın "Ele geçirmek istiyorlar" açıklamasına Hizmet grubundan cevap geldi.

Fethullan Gülen'in vakıfı olarak bilinen, Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı'nda (GYV) Başkan Mustafa Yeşil, ‘Cemaat, Fenerbahçe'yi ele geçirmek istiyor' şeklindeki iddiaları akıl ve izanla açıklamanın mümkün olmadığını söyledi.

Samanyolu Haber TV'de yayınlanan ‘Gündem Özel' programında Metin Yıkar'ın sorularını cevaplayan Yeşil, siyasetin bir düzenleme yapma gayreti içerisinde olduğuna değinerek, “Yönetime giren insanlara bakarsanız, bu kişilerin içerisinde Hizmet ile ilgili bir kişi bile yok. Siyasi arenanın işaret ettiği insanlar var.” dedi.

Bazı kesimlerin Fenerbahçe'ye yönelik mali denetimleri Cemaat'in yaptığını öne sürdüğünü belirten Vakıf Başkanı, “Sivil bir yapı maliyeden, yargıdan, Fenerbahçe'den, Emniyet'ten sorumlu! Devlete, hükümete ‘sen neden sorumlusun kardeşim' demezler mi?” ifadelerini kullandı. Yeşil, Aziz Yıldırım hakkındaki Yargıtay kararının Camia'yla ilişkilendirilmesini de yanlış buldu: “Burada kalkıp ‘Yargıtay'ın 5. Dairesi'nde Cemaat'in mensupları var' demek bir kere başlı başına iftira ve töhmet.”

Fenerbahçe başkanı Aziz Yıldırım, son aylarda kulübün birileri tarafından ele geçirilmeye çalışıldığını ve teslim olmama mücadelesi verdiklerinin altını sık sık çizmişti.


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!