comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

F.Bahçe işini son dakikalara bırakırsa...

08 Şubat 2014, Cumartesi 13:35

Fenerbahçe, bu sezon 9 dış saha maçının 4'ünü 90+'larda bulduğu gollerle kazandı. Ancak, yarınki Sivas deplasmanında işini son anlara bırakmaması lazım. Çünkü, Sarı-Lacivertliler'i evinde ağırlayacak olan Yiğidolar bu dakikalarda henüz gol yemedi

Ligde geçen hafta Eskişehirspor'a 2-1 yenilerek önemli bir 3 puandan olan Fenerbahçe, pazar günü Sivasspor deplasmanında son derece kritik bir galibiyet mücadelesine çıkacak.

Zorlukarşılaşma öncesi iki takımı masaya yatırdığımızda son derece ilginç bir veri dikkatleri çekiyor. Sarı-Lacivertliler, bu sezon dış sahalardayaptıkları karşılaşmalarda zorlanırken 9 deplasmanın 4'ünü 90+'larda bulduğu gollerle kazandı. Kasımpaşa, Erciyes, Bursa ve Antalya deplasmanlarında uzatmaanlarında bulunan gollerle sonuca gidildi.

Sivasspor ise bu sezon ligde yaptığıkarşılaşmalarda maçın uzadığı anlarda kalesinde hiç gol görmedi. Bu da demek oluyor ki Sarı-Lacivertliler, Sivas karşısında 90 dakika içinde skoru elde etmeli.

SON 15 DAKİKA RİSKLİ

Bunun yanında Sivasspor'a ait bir başka istatistik de karşılaşma öncesi dikkat çekici olarak duruyor. Busezon ligde kalesinde 26 gol gören Yiğidolar, 75. dakikadan sonra rakiplerine sadece 4 kez izin verdi. Buna karşılık bu sezon 34 gol atan Sivasspor'un 75 ile 90. dakikalar arasında ağları 10 kez havalandırması da dikkatçekiyor.

Sezonun geride kalan 19 haftasında rakip fileleri 46 kez havalandıran Fenerbahçe ise ligin en skorer takımı. Sarı-Lacivertliler'in 75. dakikadan sonra maçbitene kadar bulduğu gol sayısı ise 13. Fenerbahçe, attığı gollerin neredeyse 4'te1'ini Sivasspor'un kalesini gole kapattığı dakikalarda atıyor.


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!