comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

Kuyt'tan veda açıklaması

05 Şubat 2014, Çarşamba 14:36

Fenerbahçe'nin yıldız futbolcularından Dirk Kuyt, Brezilya'da oynanacak olan Dünya Kupası'yla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Fenerbahçe'nin Hollandalı futbolcusu DirkKuyt, Brezilya'da düzenlenecek Dünya Kupası'nda takımı adına son kez mücadele edeceğinin sinyalini verdi.

Hollanda basınına millikariyerine ilişkin açıklamalarda bulunan Kuyt, "Son DünyaKupası turnuvamı Brezilya'da yaşamak, benim için gerçekten çok önemli bir deneyim olacak. Brezilya'nın kesin favori olduğu turnuvanın çok iyi geçeceğini düşünüyorum" diye konuştu.

Dünya Kupası'nda en iyi oyuncular ve takımların karşılaşacağını belirten Kuyt, "Umarım 2010'da elde ettiğimiz finale kalma başarısını tekrarlarız" değerlendirmesinde bulundu.

Ülkesi adına oynamaktan gurur duyduğunu söyleyen Kuyt, "Ülkem için hiç bir zaman emekli olmam. Yinede gerçekçi olmak gerekirse, Dünya Kupası sırasında 34 yaşında olacağım ve milli formaya veda edip,genç oyuncuların önünü açmak gerekiyor" şeklinde konuştu.

Milli takım kariyerinden memnuniyet duyduğunu ve ihtiyaç duyulması halinde antrenör veya başka bir unvanla her zaman göreve hazır olacağını kaydeden Fenerbahçeli Kuyt, "Brezilya'da başarılı olursak çok sevinirim ama bu, benim muhtemelen son Dünya Kupası deneyimim olacak" ifadesinikullandı.

Spor Toto Süper Lig'deki şampiyonluk yarışında puan olarak avantajlı olduklarınadeğinen Dirk Kuyt, "Şampiyon olursak muhteşem olur ancak bu ligde her an her şey olabilir. Şampiyonluğu dört gözle bekliyorum" dedi.


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!