comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

F.Bahçe'nin forma anlaşması!

04 Şubat 2014, Salı 09:34

Bir önceki sözleşmede sarı-lacivertlilere, yıllık 2 milyon Euro ve forma satışından pay veren Adidas, bu kez 5 yıl için 55 milyon Euro ödeyecek.

Nike'ın sadece forma değil "Fenerium ürünlerini de biz yapıp satacağız" şartı tercihin Adidas'tan yana kullanılmasında rol oynadı.

Eski sponsoru adidas ile 5 yıl daha anlaşmaya varan F.Bahçe, yıllık 11 milyon Euro'dan 55 milyon Euro'ya imza attı. Adidas, geçen dönemde olduğu gibi yine takım formasını yapıp satacak, Fenerium kendi üretim faaliyetlerine devam edecek.

SATILAN FORMADAN PAY VERMEYECEK

Bu anlaşmayla Fenerbahçe'nin formadan alacağı garanti para 5.5 katına çıktı. Adidas'ın bir önceki 5 yıllık sözleşmede Fenerbahçe'ye ödediği yıllık bedel 2 milyon Euro'ydu. Firma, ayrıca satılan her formadan kulübe belli bir bedel ödüyordu.

Yeni anlaşmada satılan formadan kulübe pay gelmeyecek. Sarı-lacivertliler, yıllık 11 milyon Euro dışında bedel almayacak. Eski anlaşmadaki forma satışından pay maddesi ile kulüp kasasına giren paranın 7 milyon Euro'yu bulduğu düşünüldüğünde ise gelir yaklaşık 1.5 katına çıkmış oldu.

EN PAHALI FORMALAR

F.Bahçe adidas'tan yıllık 11 milyon Euro kazanacak. Türkiye için yüksek bir rakam ancak Avrupa ile kıyaslandığında bir hayli düşük.

Forma fiyatları en yüksek takımlar şöyle:

TAKIM SPONSOR ÜCRET (Euro)
Real Madrid adidas 37.5 milyon
Arsenal Puma 36.3 milyon
Barcelona Nike 32.6 milyon
M.United Nike 30.7 milyon
Liverpool Warrior Sport 30.2 milyon
Chelsea adidas 24.2 milyon
B.Münih adidas 19.3 milyon
Inter Nike 18.1 milyon
M.City Nike 14.5 milyon
Milan Adidas 14.5 milyon


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!