comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

Ekşioğlu'ndan sert açıklamalar

18 Ocak 2014, Cumartesi 23:20

Fenerbahçe yöneticisi İlhan Ekşioğlu, FB TV'de yayınlanan Gündem Özel'e konuk oldu. 

Yargıtay'ın onadığı dava ile ilgili birçok konuya açıklık getiren İlhan Ekşioğlu, birbirinden önemli açıklamalarda da bulundu ve soruları yanıtladı.

 ''Yeniden yargılanma istiyoruz''
Ergenekon ve Balyoz davaları ile şike davasının aynı mantıkta yürütüldüğünü ifade eden Ekşioğlu, ''Bu kararı tanımıyoruz. Bunun en önemli sebebi, bu soruşturmayı bize uygulayanların durumunun tartışma konusu olmasıdır. Bu dava, Balyoz ve Ergenekon'la aynı kapsamdadır. Savcının da itirafı var, "Fenerbahçe davasının 3 ayda unutulacağını zannediyorduk" diye. Bizim istediğimiz, bu gibi davaların tekrar yargılanmasıdır.'' dedi.
 

''Tapelerle yargılama olmaz''
Tapelerde geçen cümlelerimizle yargılandık diyen İlhan Ekşioğlu, haksızlığa uğradıklarına dikkat çekerek ''Biz hiçbir zaman gerçek adaletin verdiği karardan korkmayız. Hangi ülkede, bir Yargıtay Başkanı, görülmekte olan bir dava üzerine görüş bildiriyor? Ve karar tarihini söylüyor. Bizi sadece tapelerle yargıladılar ve tapelerle mahkum ettiler. Elle tutulur, somut bir delil olmayan tapelerle yargılandık. Peki, tapelerle mi yargılayacaksınız.. Bütün takımların tapeleri ortaya çıksın. İsim vermiyorum, herkesin tapesi çıksın. Herkesin tapeleri ortaya çıkar ve bunla yargılanırsak, adil bir yargılama olursa bunu kabul edeceğiz.  O dönem bize ses çıkarmayan insanların şimdi vicdanı sızlamaya başladı. Yeni yeni konuşmaya başladılar.'' ifadelerini kullandı.

''Hep aynı fezleke''
 Tüm davalarda aynı fezlekelerle insanların mahkum olduğunu belirten Ekşioğlu, ''İnsanlar taraftar gözüyle bakarak, sevmedikleri kişilerin mahkum olmalarını istiyorlar. Objektif bakılmalı..Operasyonların hepsinin yapılış şekli aynı. Balyoz, Ergenekon gibi davalarda da aynı şey uygulandı. Biz de kurban Biz de karakolun yolunu bilmezdik, karakola gitmezdik. Biz de bu ülke için çalışan bireyleriz. Sistem aynı. Önce bir algı oluşturun. Bunlar kötü insanlardır, suç işlemişlerdir, bunları mahkum edelim, sonra suçlarız gibi. Fezlekede çıkan her şey dünkü kararda da vardı. Ve bizim UEFA'dan ceza almamıza da bu fezleke yol açtı. Hep aynı fezleke.'' diye konuştu.

''Aziz Yıldırım ve Olgun Peker'in konuşmuşluğu yok''
Davanın merkezindeki iki isim olan Aziz Yıldırım ve Olgun Peker'in bir kez bile konuşmuşluğu olmamasına karşın çete liderleri gibi lanse edilmelerini eleştiren Ekşioğlu, ''Ben hukukçu değilim ama şöyle bir şey olabilir mi.. Takımı şampiyon yapmak için örgüt kurmuşuz. Sayın Başkan önderliğinde...Bize örgüt diyenler nasıl örgüt olduğumuza da karar veremediler. Önce silahlı örgüt dediler, baktılar ortada silah falan yok. Daha sonra ekonomik çıkarlı örgüt denildi. Ve Olgun Peker'in örgütüyle ilişkili olduğumuz söyleniyor. Sami Dinç hem Aziz Yıldırım'ın hem de Olgun Peker'in ortak avukatı olduğu için, bunlar aynı örgüt dediler.  Karar 1.5 ay önce verilmişti. Bunu bizler de biliyorduk, inanıyorduk. Kararı TV'den öğreniyoruz, böyle bir şey olabilir mi? Baktık ki, Aziz Yıldırım ve Olgun Peker'in bir tane konuşması yok. Buna rağmen ortak örgüt deniyor. Bana hep diyorlar ki, tapeleriniz ortada geziyor. Hiç cevap vermedim, bir tek mahkeme başkanına...''dedi.

''Neden şike yaptığımızı biliyordunuz da suç üstü yapmadınız''
Telefonları dinlenen hemen herkesin örgüt üyesi olmakla suçlanabileceğini söyleyen İlhan Ekşioğlu, ''Yok para sayma görüntüleriymiş, para taşıma görüntüleriymiş, nerede bunlar? 17 maçta şike var denildi. Nerede bu 17 maç? Bu 17 maçtan birinde bile neden suç üstü yapılmadı? Hadi ilk 10 maçta yapmadın, 11. maçta neden suç üstü yok? Bir sene suçsuz yere içeride yattık. Davanın sonu başından belliydi. Bizim suçlandığımız ses kayıtlarının önü ve arkası yok. Bir örnek vereyim, benim yaptığım meşhur inşaat işçileri konuşması..Bizim bu tapelerimizin arkasında, önünde ne konuşulduğu belli değil. Başını ve sonunu da koyun. Ben bugün sizi dinleyeyim, 3 ay sonra devleti yıkmakla suçlarım sizi. Ben orada inşaat işçileri söyledim, söylemedim demiyorum. Trabzonspor'un tapesini de, benim tapemi de yan yana koyun. Tapeler yan yana konulsa görülecek. Biz şike mi yaptık, yoksa karşı tarafın şikesini, teşviğini önlemeye mi çalıştık? Bizler vicdanlarda aklandık. Nerede suçlu bulunduk, Sayın Başbakanımızın da söylediği bir örgüt tarafından... ''

''Fenerbahçe bunu affetmeyecek''
Başbakanımızın her lafına katılmak zorunda değilsiniz ama bu lafına katılın. Bu ülkede çantayla gezilmez artık, suç oluyor.. Bazı kişilerin yaptıkları linç kampanyalarından sonra, şimdi doğruyu görüp konuşmaları için çok geç...Herkesin neler çektiğini bu ülkede herkes çabuk unutuyor. Ailelerimiz neler çekti 3 yıl önce. Fenerbahçe camiası bunları asla affetmeyecek.''


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!