comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

Her şeyin sebebi o sözler mi?

18 Ocak 2014, Cumartesi 14:27

Yargıtay 5. Ceza Dairesi şike davasında 85 sanık hakkında oy birliği ile aldığı 60 sayfalık kararında çarpıcı ifadelere yer verdi.

Yargıtay 5. Ceza Dairesi şike davasında 85 sanık hakkında oy birliği ile aldığı 60 sayfalık kararında çarpıcı ifadelere yer verdi. Kararda 1998'den bu yana F.Bahçe'de başkanlık yapan Aziz Yıldırım'ın 2009'da göreve geldiğinde 3 yıl üst üste şampiyonluk sözü verdiği ancak aynı sezon kupayı Bursaspor'a kaptırdığına dikkat çekildi.
 
2005-06 sezonundan sonra 2009-10'da şampiyonluğun son maçta kaybedilmesinin kulüpte huzursuzluğa yol açtığı ve 2010-11 sezonu için mutlak şampiyonluk beklentisinin oluştuğuna vurgu yapıldı. Ancak aynı sezonun ilk yarısında Trabzon ile oluşan puan farkının şampiyonluk ihtimalini azalttığının görüldüğü ve şampiyonluk sözünü yerine getirebilmek için Aziz Yıldırım'ın ikinci yarıda puan kaybına tahammülünün bulunmadığı ayrıca takımın tek başına kazanmasının yeterli olmadığını rakipler Trabzon ve Bursa'nın da puan kaybetmesinin gerektiği ifade edildi.
 
Şampiyonluğun sadece sportif faaliyetlerle elde edilemeyeceğini düşünen Yıldırım'ın, yöneticiler İlhan Ekşioğlu, Şekip Mosturoğlu ve Ali Yıldırım ile geçmişte Sedat Peker grubu ile irtibatlı olan bazı şahıslarla birlikte ayrı bir oluşuma gittiği sonucuna varıldığı vurgulandı.
 
51932
 
Kulüpler değil sadece kişiler'
Örgüt üyelerinin Aziz Yıldırım'ın emir, direktif ve talimatlarıyla hareket ettikleri aktarılan kararda ayrıca "Yargılananlar futbol kulüpleri olmayıp, kulüplerde yöneticilik yapan, futbol oynayan, yetkili ya da yetkisiz futbolcu temsilciliği yapan kişilerdir" denildi.
 
‘Hiyerarşik bağ ile iş bölümü!'
Yargıtay 5. Daire'nin açıkladığı kararda "Aziz Yıldırım tarafından oluşturulan suç örgütünün, bir kısım müsabakaların sonuçlarını F.Bahçe lehine olacak şekilde şike veya teşvik primi vermek suretiyle etkilemek amacıyla kurulduğu ve faaliyet yürüttüğü, sanıklar arasında mevcut hiyerarşik bağ çerçevesinde iş bölümü yapıldığı sonucuna varılmıştır" ifadeleri kullandı.
 
Kaynak: Milliyet

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!