comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

Çakar'dan şok edecek iddia!

18 Ocak 2014, Cumartesi 11:27

Beyaz Futbol yorumcusu Ahmet Çakar, Aziz Yıldırım'ın Yargıtay tarafından onanan hapis cezasını değerlendirdi.

Yargıtay 5. Ceza Dairesi, Şike Davası'nda ''Kısmen onama ve kısmen bozma'' kararı verdi. Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım başta olmak üzere pek çok isme verilen cezalara onama kararı çıktı.
 
Beyaz Futbol yorumcusu Ahmet Çakar, Aziz Yıldırım'a verilen cezayı değerlendirdi ve çok önemli bir ayrıntının altını çizdi.
 
UEFA'DAN İKİNCİ BİR DALGA GELEBİLİR

Ahmet Çakar “Fenerbahçe koskoca bir çınardır hiçbir şey olmaz. Bir insanın tekrar hapis yatması beni üzmüştür. Ama asıl tehlike Fenerbahçe ve Türk futbolu açısından UEFA tarafından bir ikinci taleptir. Fenerbahçe şu riskle karşı karşıya UEFA bu kararın ardından TFF'ye kararınızı tekrar gözden geçirin diyebilir. TFF bu isteği konu kapanmıştır derse UEFA ile sıkıntılı bir süreç yaşanabilir” dedi.
 
UEFA'NIN KARARI ÖNEMLİ

Çakar, TFF Basın Sözcüsü Mete Düren'nin yaptığı'Spor Hukuku açısından dosya TFF için kapanmıştır' açıklaması ile ilgili “ TFF bir üst kurul olan UEFA'ya bağlıdır. Yargıtay'ın kararı kesindir. Trabzonspor haklı olarak Yargıtay'ın verdiği karar sonrası TFF'den şampiyonluğunu isterse UEFA'nın ne diyeceğini kestiremiyorum” açıklamada bulundu.
 
TFF İLE UEFA ARASINDA PROBLEM ÇIKABİLİR

UEFA'nın bu olaya yaklaşımın önemine değinen Çakar, “ Eğer UEFA biz cezaları verdik bu işi kapatalım derse Fenerbahçe'nin şampiyonluğunun alınması gibi bir risk yok. UEFA şu anda çok güçlü. CAS ve Yargıtay'ın şike kararını onaylamasının ardından bütün şartlar UEFA'nın lehine. UEFA bu gücün ardından TFF'ye bir talimat verebilir. UEFA, TFF'ye daha ağır cezalar verir derse kararınızı tekrar gözden derse büyük problem çıkar ve sonunda UEFA'nın dediği olur” dedi.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!