comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

İşte Fenerbahçe'nin umudu

18 Ocak 2014, Cumartesi 11:10

Başkan Yıldırım için en büyük umut yeniden yargılanma kararının çıkması. Yasal düzenlemeyle ilgili Meclis çalışıyor. Sonraki süreçte Cumhurbaşkanı'nın da onay vermesi halinde Yargıtay kararları askıya alınacak.

17 Aralık'ta başlayan yolsuzluk operasyonunun ardından Özel Yetkili Mahkemeleri'nin kaldırılmasıyla ilgili yasal düzenleme çalışmaları başlamış ve Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) sunulmuştu. Mecliste görülen düzenlemenin kabul edilmesinin ardından yasa Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e iletilecek. Daha önce yaptığı açıklamalarla yeni düzenlemeye olumlu bakan Cumhurbaşkanı Gül'ün, yasayı onay vermesi halinde Balyoz ve Ergenekon davaları ile birlikte şike dosyası da yeniden görülecek. Davaların yeniden görülmesi halinde ise Yargıtay'ın Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ve diğer isimler hakkında verdiği kararlar askıya alınması ve yeni bir sürecin başlaması bekleniyor.
 
Başbakan destekliyor
 
Adalet Bakanlığı ve Türkiye Barolar Birliği'nin AK Parti ve CHP desteği ile hazırladığı Özel Yetkili Mahkemeler'in kaldırılmasıyla ilgili kanun değişikliği dünkü Yargıtay kararının ardından tekrar gündeme geldi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, yeniden yargılama konusuna sıcak baktığı biliniyor. Sarı-Lacivertliler'in başkanı Aziz Yıldırım da, hakkındaki cezanın kalkması için yeni yasanın çıkmasını bekliyor.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!