comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

Kadıköy'de 'Fener' alayı!

29 Aralık 2013, Pazar 20:57

Spor Toto Süper Lig 17. haftasında Kayserispor'u ağırlayan Fenerbahçe, ikinci yarıda bulduğu gollerle rakibini 5-1 mağlup etti ve 8 yıl sonra ligin ilk yarısında toplam 40 puanı geçmiş oldu.

Spor Toto Süper Lig 17. haftasında Kayserispor'u ağırlayan Fenerbahçe, ikinci yarıda bulduğu gollerle rakibini 5-1 mağlup etti ve 8 yıl sonra ligin ilk yarısında toplam 40 puanı geçmiş oldu.  
 
 
Spor Toto Süper Lig 17. haftasında Kayserispor'u konuk eden Fenerbahçe, ilk yarısı golsüz sona eren maçın ikinci yarısında şov yaptı ve ligin ilk yarısını 5-1'lik galibiyetle tamamlayarak 2013'e galibiyetle veda etti ve 8 sezon sonra ligin ilk yarısını 40 puan üzerinde tamamlamış oldu.
 
Kadıköy Şükrü Saracoğlu Stadı'ndaki maçın ilk yarısı golsüz sona ererken ikinci 45 dakikada adeta gol yağmuru vardı. İkinci yarıda Baroni'nin penaltı golüne Kayserispor Bobo ile yanıt verdi ve durumu 1-1 yaptı.
 
Ancak bu andan itibaren oyunun kontrolünü eline alan Fenerbahçe, üst üste bulduğu gollerle farkı açarken Kayserispor'u saf dışı bıraktı. Sarı lacivertlilerin diğer gollerini Sow, Mehmet Topal, Emenike ve Caner Erkin kaydetti.
 
Bu sonucun ardından Fenerbahçe puanını 41 yaparken ligin ilk devresini en yakın rakibi Galatasaray'a 8 puan fark atarak tamamladı. Kayserispor ise 12 puanda kaldı.
 
Sarı lacivertli ekip ligin ikinci yarısına 26 Ocak'ta sahasında oynayacağı Torku Konyaspor maçıyla başlayacak. Kayserispor ise deplasmanda Sivasspor ile karşılaşacak.
 
YANAL'DAN DEĞİŞİKLİKLER
 
Teknik direktör Yanal'ın orta alandaki Meireles tercihiyle, sarı-lacivertli formayı ligde aralıksız 5 haftadır giyen Alper Potuk yedek kaldı.
 
Fenerbahçe'nin ligin 11. haftasında Galatasaray ile yaptığı maçta cezalı olduğu için şans bulamayan Alper, derbinin ardından 5 lig haftasında aralıksız ilk 11'in değişmez ismi olmuştu.
 
Teknik direktör Yanal, sarı kart cezalısı Alves'in yerine, savunmada Bekir İrtegün'ü ilk 11'e dahil etti.
 
FENERBAHÇE GOLÜ ARIYOR
 
Kadıköy Şükrü Saracoğlu Stadı'nda Kayserispor'u ağırlayan Fenerbahçe, baskılı futboluna rağmen aradığı golü bulmakta oldukça zorlandı.
 
Fenerbahçe'de hücum organizasyonlarını kontrol eden Cristian Baroni, sarı lacivertlilerin ilk yarıdaki en etkili ismi olarak gözükürken Brezilyalı futbolcu gol denemelerinde kaleci Gökhan'ı bir türlü geçmeyi başaramadı.
 
Kayserispor ise Fenerbahçe kalesinde pek varlık gösteremezken ilk yarı golsüz beraberlikle geçildi.
 
BASKI GOLÜ GETİRDİ AMA...
 
İkinci yarıya ya aynı tempoyla başlayan Fenerbahçe'nin golü bulması fazla sürmedi.
 
Mücadelenin 50. dakikasında Gökhan Gönül sağ kanattan ceza sahası içinde topla buluştu. Gökhan'ın içeriye çevirmek istediği top Kayserispor'da Taner'in eline değince hakem İlker Meral penaltı noktasını gösterdi.
 
52. dakikada Topun başına geçen Cristian Baroni, vuruşunda topu ağlarla buluşturdu ve sarı lacivertli ekibi 1-0 öne geçiren isim oldu.
 
BOBO ATTI, SOW 'HAYIR' DEDİ
 
Kayserispor karşısında uzun süren uğraşlar sonrasında Cristian ile golü bulan Fenerbahçe, Bobo'nun beraberlik golünün şokunu çabuk atlattı.
 
Konuk ekip Kayserispor 60. dakikada Bobo'nun ceza sahası içinde yaptığı dokunuşla skoru 1-1'e getirirken 61'de Moussa Sow müthiş bir vuruşla sarı lacivertli ekibi yeniden 2-1'lik üstünlüğe taşıdı.
 
Kayserispor'un beraberlik golüne anında yanıt veren Fenerbahçe, 63. dakikada bu kez Mehmet Topal'ın kafa vuruşuyla golü buldu ve skoru bir anda 3-1'e getirdi.
 
ÜST ÜSTE ENFES GOLLER
 
Kayserispor'un beraberlik golünden sonra üst üste attığı gollerle skoru 3-1'e getiren Fenerbahçe bu skorla yetinmedi ve farkı açmaya devam etti.
 
Mücadelenin 70. dakikasında ceza sahası içinde topla buluşan Emmanuel Emenike sert bir vuruşla kaleci Gökhan'ı çaresiz bırakırken skoru da 4-1'e getirdi.
 
Maçın 76. dakikasında bu kez ceza sahası dışında sol çaprazda topla buluşan Caner Erkin, uzak köşeye yaptığı enfes vuruşla topu ağlara gönderdi ve durumu 5-1 yaptı.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!