comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

Kadlec'ten Yanal'a; 'Çok zor durum'

19 Aralık 2013, Perşembe 09:36

Sarı lacivertli takımın Çek futbolcusu Michal Kadlec, teknik direktör Ersun Yanal'a hak verdiğini söyledi.

Sarı-lacivertli formayı ligde sadece 48 dakika giyebilen Çek futbolcu, hem yabancı kontenjanı hem de Caner ve Hasan Ali'nin formu yüzündenYanal'ın kendisini kadroya bile alamadığına dikkat çekti, “Hocamız en iyi ekibi sahaya sürmek zorunda. Kendisine kesinlikle kızmıyorum” dedi.

Süper Lig'in en pahalı yedeklerinden biri Michal Kadlec... Parlak Bundesliga kariyerininardından tam 4.5 milyon euro bonservis ve 2,1 milyon euro senelik ücretle Fenerbahçe'ye transfer olan Çek futbolcu bu sezon ligde sadece 48 dakikaşans bulabildi. Kadlec, Şampiyonlar Ligi ön elemelerinde3, Ziraat Türkiye Kupası'nda ise 1 maçta görev yaptı.

Gerek Süper Lig'de uygulanan yabancı statüsü gerekse kendi pozisyonundaki isimlerinformda oluşu sebebiyle, 29 yaşındaki futbolcunun sezon sonuna kadar düzenli olarak forma giymesi de bir hayli zor görünüyor.

"KULÜP CİDDİ ÜCRETLER ÖDEDİ"

Çek futbolcuMilliyet gazetesine şu açıklamaları yaptı:

* Bu sezon üç kulvarda sadece 5 maçta forma giydim. Bu kadar az maçta oynamak üzücü. Takımın birparçasıyım ancak kadroda yer almadığım zamanlarda maçları televizyondan seyretmek hoş bir durum değil. Fakat ortada bir yabancı futbolcu kuralı var.Buna uyulması gerekiyor. Bu durumla ilgili kimseyi suçlamıyorum. Fenerbahçe'yi ve İstanbul'u çok seviyorum. Ayrıca kulübüm benim için ciddi ücretlerödedi.

* Hocamız Ersun Yanal'a kesinlikle kızmıyorum. İyi bir teknik direktör. Takımımız çok başarılı ve lider durumdayız. Yanal'ın elinde çokiyi oyuncular var ve kendisi en iyi kadroyu sahaya sürmek durumunda. Onun için de zor bir durum. Ben bu durumla ilgili kimseyi suçlamıyorum vekızmıyorum.

* Benim pozisyonumda oynayan Caner çok iyi durumda. Hasan Ali de çok iyi bir oyuncu. Takımda kıyasıya bir rekabet var. Sakatlıkharicinde ilk kez futboldan bu kadar uzak kalıyorum ama motivasyonum halen iyi. Sıramı bekliyorum.

‘TEKLİF YOK'

Aralarında Borussia Dortmund'un da yer aldığı birçok Almankulübünün transfer listesinde olduğu iddia edilen Michal Kadlec şimdiye kadar resmi bir teklifalmadığını açıkladı. Çek futbolcu, “İlk yarı bittikten sonra menajerimle ve kulüple oturup, konuşacağız. Ne olacağını hep birlikte göreceğiz”ifadelerini kullandı.
 


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!