comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

Yanal: 'Hakem değil futbol konuşulmalı'

30 Kasım 2013, Cumartesi 22:39

Fenerbahçe'nin Beşiktaş ile 3-3 berabere kaldığı maçın ardından sarı-lacivertli takımın teknik direktörü Ersun Yanal kritik açıklamalarda bulundu

Spor Toto Süper Lig'in 13. haftasında Fenerbahçe'nin Beşiktaş ile 3-3 berabere kaldığı maçın ardından sarı-lacivertli takımın teknik direktörü Ersun Yanal kritik açıklamalarda bulundu. Yanal en dikkat çeken açıklamayı hakem Cüneyt Çakır konusunda yaptı ve Çakır'ın maçın önüne geçecek hatalar yapmadığını söyledi.

"Bu akşam futbol adına sıralanması gerekenler diye soru gelseydi eğe; taraftarımızı, oyuncularımı ve rakibi hepsini bir arada değerldirmek gerekirdi. Ayrı ayrı futbol adına kutlamak gerekiyor. Taraftarlarımızla gurur duyduk. Onlara layık olmak adına güzel bir geceydi.
Oyuncularımızın maça asılmaları, oynama isteği, skora bağlı olmaksınız söylüyorum olağanüstüydü. Onları da kutluyuroum. Müsabakının her anı için futbol adına çok güzel bir geceydi.

 Biz iyi bir takımız. Değerlendirmeler çok yapılacaktır. Hatalarımız, pozisyon hatalarımız konuşulacaktır ama biz de öz eleştiri yapacağız hatta daha fazlasını yapacağız.

Bundan sonra oynayacağımız maçlarda kazaranak devam etmek istiyoruz aynı ciddiyet, aynı moralle güzel bir futbol akşamıydı.

Raul'ün burada rakibe ayağı gidiyor ama rakibini sakatlayacak ya da sakatlamak üzere bir hareketi yok. Çok yumuşak bir dkounuş var ama ayak oraya gitti. Kurallar gereği atıldı kuralları tartışmamak gerekiyor. Ama bunu değil 10 kişiyle olan mücadelemiz konuşulmalı, penaltı vardı, o vardı , o yoktu değil; oyunun konuşulmasını istiyorum. Güzellikler bence konuşulmalı.

Biz de taraftarımızla gurur duyuyoruz, onların beklentilerine karşı ne yapmamız gerektiği bilinci bizde oluştu. Onlara da böyle bir futbolla cevap verdiğimiz için mutluyuz.

Ritim yakalamış bir takımın ritmini bozmak oldukça zor bir durum. Bütün oyuncularımız kıymetli ama sonradan oyuna girenlerin o ritmi yakalayamama durumu olacaktı. Gol atacağımızı biliyorduk. Ondan sonraya değişiklikleri saklamıştık.

Hakemler hata yapıyor. Fenerbahçe Teknik Direktörü olarak değil, şahsım adına konuşuyorum. Cüneyt Çakır, dünyanın sayılı hakemlerinden birisi. Yıllar önce yurt dışından hakem getiriyor diyorduk. Hakemler için burada söz söylemekten çok oyunu konuşmak istiyorum.

Kırılma anı arka arkaya yediğimizi ikinci ve üçüncü gol. Bize yakışan goller değildi. Bizdeki iki oyuncunun o andaki koordinasyonu bir anda savunma ve orta saha arasında eksiklikler yaratı. Bugün burada bence iyi bir deneyim kazandık."

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!