comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

Fenerbahçe derbiye bu 11'le çıkacak!

29 Kasım 2013, Cuma 11:37

Spor Toto Süper Lig'de cumartesi günü Beşiktaş ile karşılaşacak sarı-lacivertliler, Kadıköy'de Galatasaray'ın ardından siyah-beyazlı ekibi de yenmeyi hedefliyor. Teknik direktör Yanal, Emre Belözoğlu'nun sakat olduğu sarı-lacivertli takımda, orta alan forma için Cristian ile Meireles arasında tercih yapacak.

Spor Toto Süper Lig'de yarın sahasında Beşiktaş'ı konuk edecek lider Fenerbahçe, bu sezon çıkacağı ikinci derbi mücadelesini de kazanmak istiyor.

Ligde zirve yarışını 31 puanla önde götüren sarı-lacivertli ekip, 11. haftadaki Galatasaray derbisinde olduğu gibi Beşiktaş karşısında da kazanarak, istikrarını korumayı hedefliyor.

Bu sezon sahasında maç kaybetmeyen, seyircisi önünde çıktığı 6 maçın 5'ini kazanıp, 1'inde beraberlik alan Fenerbahçe, iç saha avantajını kullanıp, Beşiktaş ile arasındaki puan farkını 10'a yükseltmeye çalışacak.

Ligin 7. haftasında Trabzonspor karşısında aldığı 0-0'lık beraberliğin ardından üst üste 5 maçta kazanan Fenerbahçe, siyah-beyazlı ekip karşısında da kazanırsa seriyi 6 maça taşıyacak.

MUHTEMEL 11

Sarı-lacivertli ekipte, derbi öncesi yapılan antrenmanda sakatlanan ve takıma dönüşü uzun bir süre alacak Emre Belözoğlu yarınki dev maçta forma giyemeyecek.

Sakatlığı nedeniyle geçen hafta Medical Park Antalyaspor maçında forma giyemeyen Mehmet Topal, derbide takımdaki yerini alabilecek.

Orta alanda görev verebileceği isimlerden, Cristian ile Meireles arasında seçim yapacak Yanal'ın forvetteki tercihini Webo'dan yana kullanması bekleniyor.

Sarı-laciverti ekibin yarınki mücadelede sahaya çıkması beklenen olası 11'i şöyle:

Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Egemen Korkmaz, Alves, Caner Erkin, Mehmet Topal, Alper Potuk, Kuyt, Cristian (Meireles), Sow, Webo.

EGEMEN VE CANER CEZA SINIRINDA

Derbi öncesi Fenerbahçe'de Egemen Korkmaz ve Caner Erkin sarı kart ceza sınırında bulunuyor.

Bu sezon lig maçlarında toplam 3 sarı karta ulaşan iki futbolcu, Beşiktaş mücadelesinde birer kart daha görmeleri durumunda ligin 14. haftasında deplasmandaki Çaykur Rizespor karşılaşmasında cezalı duruma düşecek.

TARAFTARIN İLGİSİ BÜYÜK

Fenerbahçe-Beşiktaş mücadelesinin yaklaşık 2 hafta önce satışa sunulan biletleri günler öncesinde tükendi.

Sarı-lacivertliler, 11. haftada Galatasaray maçında olduğu gibi Beşiktaş karşısında da tribünlerin tamamını dolduracak taraftar önünde mücadeleye çıkacak.


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!