comScore

Chelsea Chelsea

Irkçı saldırıya uğrayan isme destek

21 Şubat 2015, Cumartesi 15:10
Irkçı saldırıya uğrayan isme destek

Fransa Cumhurbaşkanı Hollande, saldırıya uğrayan Süleyman S. ile konuştu.

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, salı günü Paris'te Chelsea taraftarlarının ırkçı saldırısına uğrayan Süleyman S. adlı kişiyi arayarak, "geçmiş olsun" dileklerini iletti.

Elysee Sarayı'ndan yapılan açıklamada, Hollande'ın UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Paris Saint-Germain (PSG) ile Chelsea arasında oynanan maç öncesinde metroda Chelsea'li taraftarların ırkçı saldırısına uğrayan Süleyman S.'ye telefon ederek konuştuğu duyuruldu.

Açıklamada, Hollande'ın Süleyman S.'ye, "geçmiş olsun" dileklerini ilettiği ve olayı kınadığı kaydedildi.

İngiliz taraftarlar, Richelieu-Drouot metrosunda kalkmak üzere olan trene binmek isteyen Moritanya asıllı Süleyman S.'yi iterek içeri girmesine izin vermemiş ve "Irkçıyız, ırkçıyız. Biz böyleyiz" şeklinde tezahürat yapmışlardı.

Olayın, o sırada metro istasyonunda bulunan bir İngiliz yolcu tarafından çekilerek paylaşılması her iki ülkeyi de harekete geçirdi. Olayla ilgili İngiliz polisi ve Paris Savcılığı soruşturma başlattı. İngiltere Başbakanı David Cameron, saldırıyı "aşırı derecede rahatsız edici ve endişe verici" olarak değerlendirdi.

Paris Savcılığı'nın "toplu taşıma aracında ırkçı şiddet" iddiasıyla yürüttüğü soruşturmada İngiliz taraftarlar suçlu bulunmaları halinde 3 yıl hapis ve 45 bin avroya kadar para cezasına çarptırılabilecek.

Olayı kınayan Chelsea ise üç kişiye süre belirtmeksizin Stamford Bridge Stadı'na girme yasağı getirildiğini, soruşturma sonunda olayla ilgili yeterli bulgu olduğuna kanaat getirildiği takdirde bu üç taraftara ömür boyu stada girişi yasağı getirileceğini duyurdu. 


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!