comScore

Chelsea Chelsea

Diego Costa'nın Emre Can savunması!

13 Şubat 2015, Cuma 22:00
Diego Costa'nın Emre Can savunması!

Liverpoollu Emre Can'ın ayağına kasıtlı olarak bastığı gerekçesiyle 3 maç ceza alan Diego Costa, hiçbir rakibini sakatlamak için sahaya çıkmadığını söyledi. Chelsea'nin golcüsü, rakiplerine yaptığı faulleri; "güçlü ama asil" olarak tanımladı.

Chelsea'nin, sezon başında Atletico Madrid'den transfer ettiği Diego Costa, hırçın yapısı ile dikkat çekiyor. Bu sezon ligde 8 sarı kart gören, birkaç kez kırmızı kartın eşiğinden dönen Costa, lig kupasında, Liverpoollu Emre Can'ın ayağına kasıtlı olarak bastığı gerekçesiyle 3 maç ceza almıştı.

Cezasını tamamlayan Costa, Ada macerasını değerlendirdi. Kendisini; "takımının kazanması için herşeyi vermeye hazır bir savaşçı" olarak nitelendiren Costa, bunun oyun tarzına da yansıdığını dile getirdi.
Zaman zaman rakiplerine sert fauller yaptığını kabul eden Costa; "Topa sert girmeyi seviyorum. Ancak bunlar asil müdahaleler. Kariyerime bakarsanız, hiçbir oyuncuyu ciddi şekilde sakatlamadığımı görürsünüz" dedi.

İngiltere'de futbolun, İspanya'ya göre çok daha sert oynandığını belirten Costa; "Burada bana yapılan faullerden bazılarına, İspanya'da kesinlikle kırmızı kart gösterilir. Hem daha fazla tekme yemeye hem de hakemlerin birçok faul pozisyonunu görmezden gelmesine alışmaya başladım" diye konuştu.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!