comScore

Chelsea Chelsea

İngiltere'deki en iyi Afrikalı futbolcu Drogba

04 Şubat 2015, Çarşamba 19:20
İngiltere'deki en iyi Afrikalı futbolcu Drogba

Opta tarafından hazırlanan ve eski Galatasaraylı Drogba'nın ilk sırada yer aldığı "Premier Lig tarihindeki en iyi Afrikalı futbolcular" listesinde eski Fenerbahçeli Yobo 10. sırada kaldı.

İngiltere merkezli spor istatistik şirketi Opta tarafından hazırlanan "Premier Lig tarihindeki en iyi Afrikalı futbolcular" listesinde Didier Drogba ilk sırada yer aldı.

2012-2013 ve 2013-2014 sezonlarında Galatasaray forması giydikten sonra tekrar Premier Lig ekiplerinden Chelsea'ye dönen 36 yaşındaki Fildişi Sahilli futbolcu, Opta şirketi tarafından hazırlanan lig tarihinin en iyi Afrikalı futbolcuları listesinin zirvesine yerleşti. Chelsea'ye 2004 yılında Olympique Marsilya takımından transfer olan Drogba, Londra ekibiyle 3 lig, 4 Federasyon Kupası, 2 Lig Kupası, bir de UEFA Şampiyonlar Ligi kupası sevinci yaşadı.

Drogba'yı Fildişi Sahilli bir başka oyuncu Yaya Toure ve Nijeryalı Yakubu Aiyegbeni'nin takip ettiği listede, bir dönem Fenerbahçe forması giyen Nijeryalı Joseph Yobo ise 10. sırada kendine yer buldu.

Chelsea'den Beşiktaş'a transfer olan Senagalli forvet Demba Ba ise şirketin en fazla gol atan Afrikalı futbolcular listesine girmeyi başardı. Bu listede Drogba 103 golle ilk sırada yer alırken, Demba Ba 43 golle 7. sırada kaldı.

 


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!