comScore

Chelsea Chelsea

Didier Drogba'yı resmen açıkladı

25 Temmuz 2014, Cuma 09:25

Premier Lig takımlarından Chelsea'nin teknik direktörü Jose Mourinho, golcü futbolcu Didier Drogba'nın takıma geri dönmesi konusunda açıklamalarda bulundu.

İngiltere Premier Lig ekiplerinden Chelsea'nin Portekizli teknik direktörü Jose Mourinho, kulübün efsane futbolcuları arasında gösterilen Fildişi Sahilli Didier Drogba'nın takıma dönme ihtimalinin söz konusu olduğunu açıkladı.

İngiliz basınına açıklamalarda bulunan Mourinho, Drogba'yı takımda görmeye sıcak baktığını belirterek, "Onu Chelsea tarihinin en önemli golünü attığı için ya da iddia edildiği gibi bir yardımcı antrenöre ihtiyacım olduğu için istemiyorum. Maçlar ve kupalar kazanmak istiyoruz ve Didier, Avrupa'nın en iyi forvetlerinden biri. Kalbinin hala Chelsea için attığını biliyoruz. Başkanımız da bu aidiyetin farkında. Transfer ihtimalini düşünüyoruz. Oyuncu olarak bir ya da birkaç yıl daha bize katılacak mı göreceğiz" ifadelerini kullandı.

Drogba'nın ilerleyen yaşına rağmen kaliteli bir oyuncu olduğunu ifade eden Portekizli teknik adam, "Didier hala Premier Lig'in ağırlığını kaldırabilecek düzeyde ve bunu duygusal olarak söylemiyorum. Yaşlanmanız kalitenizden bir şey kaybettirmez. Önemli olan maçlara ne şekilde hazırlandığınızdır. Didier'nin profilinde bir oyuncu, kadrosunda bulunduğu her takım için önemli olacaktır" değerlendirmesinde bulundu.

Fransa'nın Le Mans, Guingamp ve Olympique Marsilya takımlarında forma giydikten sonra 2004'te Chelsea'ye transfer olan Drogba, 8 yıl top koşturduğu İngiliz ekibinde sergilediği performansla kulübün efsane isimleri arasına girdi. Golcü futbolcu, Chelsea'nin 2011-2012 sezonunda kazandığı UEFA Şampiyonlar Ligi zaferinde kilit rol oynadı. Kariyerine kısa bir süre Çin'in Şangay Shenhua takımında devam ettikten sonra 2013'te Galatasaray'ın yolunu tutan 36 yaşındaki futbolcu, sarı-kırmızılı formayla 60 resmi maça çıktı ve rakip fileleri 20 kez havalandırdı. Drogba, son olarak 2014 FIFA Dünya Kupası'nda da sahne aldığı Fildişi Sahili Milli Takımı'nda ise 107 maçta 65 gol kaydetti.


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!