comScore

Chelsea Chelsea

Mourinho'dan Mancini'ye cevap..

26 Şubat 2014, Çarşamba 14:31

Chelsea Teknik Direktörü Mourinho, Galatasaray Teknik Direktörü Mancini'nin, "2010'da Şampiyonlar Ligi'ni kazanan Inter'i kendisinin inşa ettiği" yönündeki demecini, "komik" olarak değirlendirdi.

Chelsea Teknik Direktörü Jose Mourinho, UEFA Şampiyonlar Ligi 2. turundaki rakipleri Galatasaray'ın teknik direktörü Roberto Mancini'nin, "2010'da Şampiyonlar Ligi'ni kazanan Inter'i kendisinin inşa ettiği" yönündeki demecinin "komik" olduğunu söyledi.

Mourinho, meslekteşı Mancini'nin,"Mourinho, (2010) Şampiyonlar Ligi'ni kazandı, çünkü iyi bir takım devraldı. Benim tarafımdan inşaedilen, güçlü bir düşünce yapısına sahip bir takımın başına geçti. Inter, gittiğimde çok kötü bir futbol oynuyordu ve bunu değiştirdik" değerlendirmesine, İngiliz basını aracılığıyla yanıt verdi.

2008-2009 sezonunda başına geçtiği İtalya'nın Inter takımıyla 2009'da lig, 2010'da ise hem lig hem de Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu yaşayan Portekizli teknik adam, "Bu komik çünkü Şampiyonlar Ligi finalinde oynayan takımımda, Mancini'nin döneminde olmayan Lucio, Motta, Milito, Eto'o, Pandev ve Sneijder vardı. Kendisi 11 oyuncudan 6'sıyla çalışmamış. Galiba 5 kişilik bir takım kurmuş" ifadelerini kullandı.

Mancini, benzer bir açıklamayı da 22 Ocak'ta eski kulübü Manchester City için yapmıştı. Şilili çalıştırıcı Manuel Pellegrini'ye emanet edilen İngiliz temsilcisinin, bu sezonki başarısının arkasında katkısı olduğunu savunan Galatasaray teknik direktörü, şunları kaydetmişti:

"İngiltere'nin en önemli takımları arasında Manchester City'nin de adının geçmesinden mutluyum çünkü temelini ben inşa ettim. City'i çalıştırdığım dönemde yaptıklarımdan çok mutluyum. Mükemmel futbol oynadık ve sadece son yılımda Manchester United'ın Robin van Persie'yi kadrosuna katması nedeniyle aynı başarıyı yakalayamadık. Kulübe kazandırdığım Sergio Aguero, Edin Dzeko, Yaya Toure, David Silva ve Samir Nasri takımın gol yükünü çekiyor. Pellegrini işini iyi yapıyor ve Manchester City'de işler üç yıl önceki gibi iyi gidiyor. Bugünkü başarının sırrı da aynı."


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!