comScore

Chelsea Chelsea

Souness'tan Chelsea'ye taktikler

26 Şubat 2014, Çarşamba 14:17

Bir dönem Galatasaray'ı da çalıştıran Graeme Souness, bu akşam oynanacak olan kritik maç öncesi Chelsea'nin nelere dikkat etmesi gerektiğini yazdı. İskoç teknik adamın, yazısının sonunda İstanbul'u normal bir deplasman olarak göstermesi ise Galatasaraylılar'ı kızdıracak!

FutbolArena - 1995-96 sezonunda Galatasaray'ı çalıştırmış olan İskoç teknik adam Graeme Souness, bu akşam oynanacak olan dev maç öncesi Chelsea cephesinden Galatasaray taraftarına, takımın eksiklerinden bu akşam nasıl bir futbol oynamaları gerektiğine kadar birçok konuya değindi. Fakat yazısının sonunda İstanbul'u sıradan bir deplasmanmış gibi göstermesi, taraftar baskısını kolay atlatılır birşeymiş gibi lanse etmesi Galatasaraylılar'ı kızdıracak!

Yazısına Chelsea'nin Premier Lig'deki şampiyonluk ihtimaline değinerek başlayan 60 yaşındaki tecrübeli teknik adam, Chelsea'nin hala "Didier Drogba"yı aradığını iddia etti:
"Chelsea, bu sezon Premier Lig şampiyonluğunun en büyük adayı. Jose Mourinho gibi ligi ve takımları yakından tanıyan ve kritik anlarda doğru taktiksel müdahaleleri yapabilecek bir hocaya sahip olmaları büyük avantaj. Ayrıca Mourinho'nun bir grup asla mücadeleden kaçmayan ve pes etmeyen oyuncuya sahip olması da bir diğer büyük artıları."

"Şu ana kadar gerek Avrupa gerek lig gerekse kupa maçlarında gördük ki tek eksikleri Didier Drogba gibi bir forvet. Chelsea kariyerindeki son maçı olan 2012 Şampiyonlar Ligi finalinde dahi takımı adına nasıl fark yarattığına şahit olmuştuk. Şu an 36 yaşına geldi, Chelsea'de olsa 90 dakikayı çıkaramayabilir fakat gücüyle, tekniğiyle, çabukluğuyla hala Torres, Eto'o ve Demba Ba'ya oranla çok daha önemli bir gol silahı."

"Bu akşamki maçta muhtemelen Drogba'yı tutma görevi Terry'nin olacak. O da yaşına rağmen hala İngiltere'deki en iyi stoper. İki oyuncu da birbirinine yakından tanıyor. Bence bu her zaman savunma oyuncuları için bir avantajdır."

BASKI ALTINDA OYNAMAK

"Galatasaray'ı yakından tanıyorum. Bu akşam yine müthiş bir atmosfer yaratacaklardır fakat bu konuda oyuncuların endişelenmesi gereken bir durum olduğunu düşünmüyorum. Chelsea, şu an dünyanın en büyük kulüplerinden birisi ve burada oynayan oyuncular zaten bu tip baskı altında oynama durumlarına alışık."

"Chelsea için alınacak bir beraberlik, iyi bir sonuç olacaktır. Kaybetmeden İngiltere'ye dönmek ikinci maç için büyük bir avantaj ve bunu yapabilecek güçleri de var."

"Galatasaray'ın maçın başında kurmak isteyeceği baskıya dikkat etmeleri gerekiyor. Chelsea için her deplasman maçında olduğu gibi bu akşam da ilk 15-20 dakikayı kazasız geçmek, taraftarı coşturacak nitelikte hata yapmamak, en önemli husus olacaktır."

"Chelseali oyuncular erken bir kart görmekten de kaçınmalı. Yoksa karttan sonra yapılacak her müdahalede taraftar hakemi baskı altına almak için sesini yükseltecektir. Eğer bir de baskı altına kolay giren bir hakem sahada olursa sıkıntı yaratabilir."

"Bu ilk fırtınayı dindirdikten sonra Chelsea'nin yapması gereken tek şey kendi futbollarını oynamak. Bugünkü karşılaşma Old Trafford, Emirates ya da Anfield'da oynadıkları maçlardan farksız olacak. İstanbul deplasmanına gitmenin çok özel bir yanı yok..."

Öyküm Kanbir



ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!