comScore

Chelsea Chelsea

Ulubatlı Sounes'tan Chelsea yorumu!

24 Şubat 2014, Pazartesi 09:31

Galatasaray eski teknik direktörü Graeme Souness, sarı kırmızılıların Chelsea ile oynayacağı maçları Ada basınına değerlendirdi.

Galatasaray'ın eski teknik direktörü ve Ulubatlı lakaplı Graham Souness, bugün Sunday Times gazetesindeki köşesinde ilginç bir yazı kaleme aldı.

İşte o yazıda yer alan ve oldukça konuşulacak o detaylar;

"Eski takımının Chelsea ile oynayacağı Şampiyonlar Ligi karşılaşmasını değerlendiren Souness, "Korkunç bir rekabetin yaşandığı Galatasaray için Chelsea maçı gerçek bir test olacak. Didier Drogba, Galatasaray taraftarlarının sevgilisi ve herkes onun takımda kalması için dua ediyor. Türkiye'deki deneyiminden de biliyorum. İşler iyi gitmediğinde takım arkadaşları ona destek verecek. Çünkü o büyük oyunların futbolcusu. Çarşamba günü Chelsea karşısında 90 dakika boyunca eski, yırtıcı Drogba olmayabilir ancak sahanın her iki ucunda etkili olacaktır.

Chelsea'yi yenmek oldukça zor. Premier Lig'de Manchester City karşısında onların ne yaptığını bilerek oynadıklarını gördük. Ancak Mourinho'nun gol üretmekte Drogba gibi özgür ruha sahip bir futbolcusuo yok. Sıkı oynuyorlar ve puana ihtiyaçları olduğu maçlardan istediklerini alıyorlar. Drogba iki yıl önce Şampiyonlar Ligi finalinde Bayern'e karşı penaltıdan attığı golle takımına kupayı kazandırdı. Galatasaray taraftarları Drogba'yı seviyor. Onun da istanbul'u sevdiğinden kesinlikle eminim. Dünyanın en heyecan verici şehirlerinden biri ve ben şimdi oraya gittiğimde kendimi kesinlikle iyi hissediyorum" ifadelerini kullandı"

"ARİF SİLAHINI ÇEKTİ, KENDİMİ DÜŞÜNDÜM"

Yardımcısı Ahmet ile yaşadığı diyalogdan bahseden Souness, "Bir Cumartesi akşamı kampta oyuncularla akşam yemeği yedikten sonra karımın yanına gidiyordum. Yabancı bir ülkede olduğumuz için eşimin yanına gidiyordum ve yardımcım Ahmet onlarla kalıyordu. Ertesi gün Ahmet'e her şey yolunda mı diye sorduğumda, hayır soyunma odasında problem var dedi. Oyuncuların bazılarının bilardo ve masa tenisi masalarının üzerinde karton kutuları koyarak silahla pratik yaptıklarını söyledi. Sezonun son maçında Beşiktaş ile İstanbul derbisi oynayacaktık. Bizim otobüsün etrafını sarmışlardı ve sevinç gösterileri yapıyorlardı. Otobüst Dean Saunders ve hemen onun arka tarafında Arif Erdem oturuyordu ve çantasından silahını çekti. O an kendimi düşündüm" cümlelerine yer verdi.

"O BAYRAĞI NEDEN DİKTİM"

Fenerbahçe maçında sahanın ortasına diktiği bayrakla efsaneleşen ve Ulubatlı lakabını alan Souness, o hikayeyi şu sözlerle anlattı; "Liverpool'dayken, açık kalp ameliyatı geçirmiştim. Daha sonra yeniden sağlığıma kavuştum ve Türkiye'ye geldim. Hakkımda çıkan sakat haberlerine çok sinirlenmiştim. Fenerbahçe'yle kupa finalini oynadık ve kupayı kazandık. Maçtan sonra kalenin arkasına gitmiştim. Taraftarlarla birlikte başarımızı kutluyorduk.

Sonra bir Galatasaray bayrağı elden ele dolaşmaya başladı. Ben bayrağı başka birine vermeye çalışıyordum, tam verecekken, bir baktım vereceğim adam orta sahaya gitmiş. Ben de orta sahaya gideyim diye düşündüm. Bayrak elimde orta sahaya koşmaya başladım. Tam o anda tribünlerde, bana "sakat" diyen o adamı gördüm. Göz göze geldik. Ve bayrağı sahanın ortasına diktim"

"F.BAHÇE-G.SARAY DERBİSİ ÇOK FARKLI"

Fenerbahçe ve Galatasaray arasındaki rekabetin dünyadaki sayılı derbilerden biri olduğunu belirten Souness, " Celtic ve Rangers derbilerinin içinde olmuş biri olarak söyleyebilirim ki Fenerbahçe - Galatasaray derbileri çok farklı. Onlar birbirlerini hiç sevmiyorlar ve iki dominant ekibin arasında çok büyük bir rekabet var. Galatasaray, Bayern Münih ve Manchester United gibi Türkiye'nin övünç kaynağı. Avrupa Kupaları'nda mücadele edip UEFA Kupası kazanan tek Türk takımı. Drogba, Sneijder ve Melo gibi yıldızlara sahip. Bunların dışında golcü Burak Yılmaz, taraftararın sevgilisi Uruguaylı kaleci Muslera ve Mancini'nin favorisi 22 yaşındaki Semih Kaya gibi futbolcular var.

"MANCINI AVRUPA'DA İYİ BAŞLADI"

Galatasaray teknik direktörü Mancini'nin Avrupa'daki durumunu da değerlendiren Souness, "Mancini, Avrupa'ya iyi başladı. İlk maçında Juventus ile deplasmanda berabere kaldı ve ardından takımını ilk 16'ya taşıdı. Tugay, Galatasaray'da benim için oynadı sonra Blackburn'de. Bir oyuncu olarak karşılaştıklarım arasında en iyilerdendi. O, İngilizlere ayak uydurdu ve bir mücevhere dönüştü. Blackburn'de forma giydi ancak Arsenal yada Manchester United'da olmalıydı. Neden kimse onu transfer etmedi bilmiyorum. Chelsea karşısında iki oyun benim eski kulübüm için çok zor olacak. Çünkü onlar, Mourinho yönetiminde çok disiplinliler" ifadelerini kullandı.


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!