comScore

Chelsea Chelsea

Mourinho'nun şampiyonluk favorisi

04 Şubat 2014, Salı 12:39

Premier Lig ekiplerinden Chelsea'nin başında bulunan deneyimli teknik adam Jose Mourinho şampiyonluk yarışı hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Dev maçta Manchester City'i deplasmanda mağlup ederek rakibinin serilerine nokta koyup sükse yapan Chelsea'de, teknik direktör Jose Mourinho yine şaşırtıcı açıklamalarda bulundu.

Chelsea'nin Portekizli teknik direktörü, karşılaşma sonrasında düzenlenen basın toplantısında oldukça ilginç ifadelerde bulunarak şöyle konuştu:

"Şampiyonluk adaylarından değiliz. Yarış iki at (Arsenal ve Manchester City) arasında. Biz de, daha süt içmesi gereken ve zıplamayı öğrenmesi gereken küçük bir atız. Belki önümüzdeki sezon yarışabiliriz.

Evrim geçiren bir takımız ancak elbette bu tip performanslar hem taktiksel hem de mental açıdan gelişmemizi sağlıyor. Gerçekten muhteşem bir galibiyetti.

Ligin en iyi takımı Manchester City'i iki defa yendik ancak hala en iyi takım onlar. Onlardan daha iyiyiz demiyorum ancak bu maçta en iyi bizdik.  

Büyük maçlarda daha iyi oynuyoruz çünkü bu tip maçları seviyoruz. Severek oynadığınızda da ekstra motivasyonunuz oluyor.

Hedefimiz şampiyonluk değil, bir takım kurmak. Önümüzdeki sezon şampiyon olacağız diyebilirim ancak bu sezon diyemem."

Maç konuşması masörden

Bu sezon Manchester City'i iki kez mağlup eden Jose Mourinho, her iki maçta da iyi olan taraf olduklarını söylerken bu maç öncesinde yaşananlara dair ilginç bir not da aktardı. Akşam oynanan maç öncesinde takımla öğle vakti konuştuğunu, soyunma odasındaki konuşmayı ise masör Billy'nin yaptığını söyledi:
 
“Maçtan önce takımla ben konuşmadım, masörümüz Billy konuştu. İskoç aksanıyla bağırıp durdu, dediklerinden ben bir şey anlamadım ama belli ki futbolcular anlamıştı. Alkışlıyorlardı.”

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!