comScore

Chelsea Chelsea

Mourinho'dan Mancini'yi sert eleştiri

02 Şubat 2014, Pazar 13:41

Jose Mourinho bu hafta ligde karşılaşacakları Manchester City'nin son yıllardaki performansıyla ilgili konuştu.

FutbolArena - İngiltere Premier Lig'in 24. haftasında Manchester City ile deplasmanda karşılaşacak olan Chelsea'de menajer Jose Mourinho'nun 'akıl oyunları' devam ediyor. Portekizli menajer daha öncesinde hakemlerin Manchester City lehine düdükler çaldığını söylemişti. Bu defa Manchester City'nin son yıllarda harcadığı astronomik rakamlara rağmen özellikle Avrupa'da başarısız olduğunu dile getirdi.

Manchester City 2012 yılında 44 senelik hasreti dindirerek lig şampiyonu olmuştu ama Avrupa kupalarında beklentilerin çok altında kalmıştı. Mourinho: "Bir şampiyonluk kazandılar, birkaç tane de kupa aldılar. Avrupa'da ise iyi bir iş çıkaramadılar. Objektif konuşacak olursam, son yıllarda Şampiyonlar Ligi'nde çok kötüydüler, Avrupa Ligi'nde de. Ama kadroları muhteşem, normalde çok daha büyük başarılar elde etmeleri gerekiyor." diye konuştu.
Mourinho'nun "Özellikle Avrupa'da çok kötüydüler" diye eleştirdiği dönemde Manchester City'nin menajeri Roberto Mancini'ydi. İtalyan teknik adam 2009 ile 2013 yılları arasında City'yi çalıştırmıştı.

Manchester City'nin bu sezonki Şampiyonlar Ligi son 16 turunda Barcelona'yı elemesi için ne yapması gerektiği sorusuna ise Portekizli teknik adam esprili bir yanıt verdi. Hatırlanacağı üzere grup turunda Manchester City son maçta Bayern Münih'i deplasmanda 3-2 mağlup etmiş, 1 golle liderliği kaçırmıştı. Karşılaşma sonrasında görüşleri sorulan City menajeri Pellegrini ise sadece 1 gole ihtiyaçları olduğunu bilmediğini, bilseydi Agüero'yu oyuna alacağını söylemişti. Mourinho kendisine sorulan soruya bu olaya atıfta bulunarak: "Avrupa kupalarında başarı olmak gereken ilk şey oynadığınız turnuvanın kurallarını bilmektir." şeklinde esprili bir cevap verdi.

Şampiyonlar Ligi son 16 turunda Manchester City, Barcelona ile karşılaşırken Mourinho'nun Chelsea'si de Mancini'nin çalıştırdığı Galatasaray önüne çıkacak.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!