comScore

Bursaspor Bursaspor

Bursaspor Timsah Arena'yı hangi maç ile açacak?

24 Aralık 2015, Perşembe 21:50
Bursaspor Timsah Arena'yı hangi maç ile açacak?

Bursa Atatürk Stadı'ndaki elektronik kontrol sistemi kumanda odası, ligin 17. haftasındaki Mersin İdmanyurdu maçının ardından Bursa Büyükşehir Stadı'na taşınacak.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursaspor'un, Spor Toto Süper Lig'in 18. haftasında Trabzonspor ile yeni statta karşı karşıya geleceğini ifade etti. 

Altepe, Büyükşehir Belediye Meclisi'nin aralık ayı toplantısında yaptığı açıklamada, Bursa Atatürk Stadı'ndaki elektronik kontrol sistemi kumanda odasının, Mersin İdmanyurdu maçından sonra sökülerek Bursa Büyükşehir Stadı'na taşınacağını belirtti. 

Yeni stadın, tamamlanmadan açıldığı yönündeki iddialara cevap veren Altepe, Bursa'ya yeni bir stat yapılmasını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın istediğini belirterek, "Açılışta da kendisinin olması gerekirdi. Cumhurbaşkanı'nın istediğimiz zaman Bursa'ya gelmesi söz konusu olmuyor" dedi. 

Açılış töreninden önce sahayı inceleyen Futbol Federasyonu yetkililerinin, maç oynanabileceği yönünde karar verdiğini aktaran Altepe, "Sadece elektronik sistemle ilgili kumanda odasının Bursa Atatürk Stadı'ndan buraya taşınması kaldı. Devre arası yapalım, dediler. İnşallah Mersin İdmanyurdu maçından sonra sistem yeni stadyuma taşınacak ve Trabzonspor maçı yeni statta oynanacak" diye konuştu.

 

"Parayı veren düdüğü çalar"

 

Stadın isim hakkının satılacağını açıklayan Büyükşehir Belediye Başkanı Altepe, şöyle konuştu: 

"Parayı veren düdüğü çalar. Dünyanın marka stadyumları ile Galatasaray ve Beşiktaş statlarının isim hakları nasıl firmalara satılmışsa biz de öyle yapacağız. Tüm büyük takımlar böyle yapıyor. Biz de büyük bir takımız. İsmi alacak firma bulununcaya kadar Büyükşehir Stadı olarak kalacak. Neden stadın ismine karşılık her yıl Bursaspor'a bir futbolcu almayalım? Biz Bursaspor'un daha güçlü bir takım olmasını istiyoruz." 

Altepe, inşaatın yapımındaki gecikmenin Bursa Büyükşehir Belediyesinden kaynaklanmadığını belirtti. İhaleye 45 firmanın girdiğini ve en düşük teklifi veren firmanın ihaleyi kazandığını anlatan Altepe, şöyle konuştu:

"Aksi durumda hareket etmemiz mümkün değil. İhale kanunu açık. İhaleyi vermesek bile mahkeme kararıyla alıyorlar. Olması gerekeni yaptım ama firma iflas ertelemesi verdi. Çatıda da aynısı oldu. 10 firma girdi, en düşük verene verdik o da iflas ertelemesi verdi. Bu ihale sisteminde inşaatın tamamlanması bile büyük başarı çünkü biz sıradan bir proje yapmıyoruz. Yüksek teknolojili, özel üretim gerektiren bir stadyum yapıyoruz. Kimseye borcumuz yok. Stadın dışına monte edilecek timsah kafasının imalatı devam ediyor. Siz kafayı, kafaya takmayın. Kafa dışarıda, kafa ile maç oynanmıyor."


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!