comScore

Bursaspor Bursaspor

Osmanlısporlu futbolcular türbeye gitti

11 Aralık 2015, Cuma 13:09
Osmanlısporlu futbolcular türbeye gitti

Osmanlıspor, Bursa maçı öncesi Osmanlı imparatorluğu kurucularının türbelerini ziyaret etti

Süper Ligin 15'inci haftasında bu akşam Bursaspor ile oynayacağı maç için Bursa'ya gelen Osmanlısporlu futbolcular ve teknik heyet, Osmanlı Devleti'nin kurucusu Osman Gazi ile Orhan Gazi'nin türbelerini ziyaret etti.
 
Bu sabah takım otobüsü ile Osmangazi ve Orhangazi'nin türbelerini ziyaret etmek için gelen Osmanlıspor Teknik Direktörü Mustafa Reşit Akçay ve futbolcuları, Osmangazi Belediyesi'nin Ak Partili Başkanı Mustafa Dündar karşıladı. Futbolcularla bir süre sohbet eden Belediye Başkan Mustafa Dündar, Teknik Direktör Akçay ile futbolculara, Orhan Gazi türbelerine yapılan ziyaretten duydukları mutluluğu dile getirdi. Bursa'nın Osmanlı Devletine başkentlik yaptığını, birçok Osmanlı eserini bünyesinde barındırdığını belirten Dündar, Bursa'nın Osmanlı şehri olduğuna dikkat çekti.
 
Osmanlıspor Teknik Direktörü Reşit Akçay ise "Osman Gazi ve Orhan Gazi türbelerini ziyaret etmek bize yakışırdı. Zaten başkanımızın da talimatı bu yöndeydi." dedi.
 
Osmanlısporlu oyuncular, ilk olarak Osman Gazi'nin türbesini ziyaret ederek dua etti. Ardından Orhan Gazi türbesi ziyaret edildi. Futbolcular daha sonra Tophane'den bir süre Bursa'yı izledi, gazetecilere poz verdi. Ardından, Türk asıllı oyuncular Cuma namazı için Ulu Cami'ye geçti.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!