comScore

Bursaspor Bursaspor

Bursaspor'dan 45 dakikada 4 gol birden

25 Nisan 2015, Cumartesi 15:25
Bursaspor'dan 45 dakikada 4 gol birden

Bursaspor, sahasında konuk ettiği İstanbul Başakşehir'i 1-0 geriye düştüğü mücadelede 4-1 mağlup etti.

Spor Toto Süper Lig'in 28. haftasında, Avrupa Kupaları'na gitme mücadelesi veren iki ekip Bursaspor ile İstanbul Başakşehir kozlarını paylaştı.
 
Bursa Atatürk Stadyumu'nda güzel bir havada oynanan karşılaşmaya, Yeşil-Beyazlı taraftarlar fazla ilgi göstermedi.
 
Maça, ev sahibi Bursaspor oldukça hızlı başladı. İlk dakika dolmadan pozisyona giren Yeşil-Beyazlı ekipte Fernandao sol çarprazdan kaleyi yokladı, ancak Epureanu topu çizgi üzerinden çıkardı.
 
Şamil hedefi şaşırdı
 
İlk yarıda dakikalar 17'yi gösterdiğinde İstanbul Başakşehir'in golü geldi. Sağ kanattan hareketlenene Edin Visca, Perbet ile yaptığı düzgün verkaç sonrası kaleyi yokladı. Harun Tekin'den seken topta yaşanan karambol sonrası Şamil Cinaz topu kendi kalesine gönderdi: 0-1.
 
Golün ardından Bursaspor etkin gibi görünse de, beraberliği yakalamayı başaramadı ve ilk yarıyı Başakşehir önde tamamladı.
 
2. yarı golle başladı
 
İkinci yarıya hızlı giren taraf ev sahibi oldu. İlk dakikada Josue'nin ceza sahası dışından vurduğu sert şutu, milli kaleci Volkan Babacan kornere tokatladı.
 
Ancak Bursaspor'un baskısı çabuk sonuç verdi. 49. dakikada sol kanattan Başakşehir ceza sahasına doldurulan topta Fernandao topu takım arkadaşı Bakambu'nun önünde indirdi. Genç oyuncu topun gelişine düzgün bir vuruşla fileleri buldu ve maçta skora denge geldi. 
 
24 yaşındaki Kongolu forvet, bu sezon 21. Süper Lig maçında 9. golünü kaydetti. 
 
Altı pastan kaçan gol
 
Golden sonra üzerindeki baskıyı biraz azaltan konuk ekipte kaptan Mahmut Tekdemir 52. dakikada altıpastan topu auta gönderdi. Aynı dakika içerisinde bir kez daha topla buluşan Tekdemir'in şutu az farkla auta çıktı.
 
Dakikalar 53'ü gösterdiğinde ise Arjantinli Belluschi'nin ceza sahası çizgisi üzerinden vurduğu enfes şutu kaleci Babacan çıkarmasını bildi. 
 
Fernandao golleri saymaya devam ediyor
 
Maç 67. dakikaya kadar dengede giderken, ceza sahası içinde Belluschi'nin penaltıya doğru çevirmek istediği top, deneyimli savunmacı Yalçın Ayhan'ın koluna çarptı ve hakem Fırat Aydınus penaltı noktasını gösterdi.
 
Topun başına geçen Brezilyalı yıldız Fernandao, bu sezon 18. golünü kaydederken takımını 2-1 öne geçirdi. 
 
Fernandao& Bakambu A.Ş
 
Öne geçtikten sonra rahatlayan Bursaspor'da 76. dakikada Cedric Bakambu bir kez daha sahneye çıktı.
 
Tıpkı ilk golde olduğu gibi Fernandao'nun kafayla indirdiği topla buluşan genç golcü kaleyi yokladı, Volkan Babacan'ın da hatasının etkisiyle farkı 2'ye çıkaran Bakambu, kendisi adına 10 golü de atmış oldu.
 
Holmen perdeyi kapattı
 
Dakikalar 90'ı gösterdiğinde, geçtiğimiz hafta Fenerbahçe maçında iki takımın anlaşması gereği forma giyemeyen Holmen, perdeyi kapatan golü kaydetti.
 
Maç 4-1'lik skorlar sona ererken, Bursaspor aldığı bu galibiyetle puanını 47'ye çıkardı ve sahasındaki yenilmezlik serisini 12 maça çıkardı.
 
Konuk ekip ise aldığı bu yenilgiyle averajla rakibinin gerisinde kaldı ve 5. sıraya geriledi.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!