comScore

Bursaspor Bursaspor

Şenol Güneş: 'Benim malımı niye çalıyorsun?'

06 Mart 2015, Cuma 13:30
Şenol Güneş: 'Benim malımı niye çalıyorsun?'

Süper Lig'in 23. haftasında cumartesi günü deplasmanda oynayacağı Eskişehirspor maçı öncesinde Bursaspor teknik direktörü Şenol Güneş, maçla alakalı değerlendirmelerde bulundu.

7 Mart 2015 Cumartesi günü deplasmanda oynayacakları ve İstanbul Bölgesi üst klasman hakemlerinden Fırat Aydınus'un yöneteceği Eskişehirspor karşılaşmasının zor geçeceğini belirten Güneş, "Belli bir aradan sonra basın toplantısı yapma ihtiyacı duydum, müsabaka öncesi pek yaptığım bir şey değil ama bazı konularda açıklama yapmakta fayda var. Çünkü değişik boyutlara getirilebiliyor." şeklinde konuşmasına başladı.


ESKİŞEHİRSPOR MAÇINI KAZANMAK İÇİN SAHAYA ÇIKACAĞIZ
Sezon başından beri Bursaspor olarak güzel futbol oynayıp maçları kazanmak için sahaya çıktıklarını belirten tecrübeli hoca, "Lig maçı, kupa maçı, hazırlık maçı hiç fark etmez futbolun doğruları ile sahada olmaya çalıştık. Hepiniz son müsabakayı gördünüz, sezon başından oynanan en son maç kupa maçıydı. Lig maçı olarak Eskişehirspor maçını oynayacağız. Rakibimizin başkanı, yönetimi, teknik kadrosu ve taraftarıyla bir futbol kenti olduğunu biliyoruz, kaliteli bir şehir. Bizde büyük bir kentin takımı olarak müsabakayı kazanmak için sahaya çıkacağız. Güzel bir maç olmasını diliyoruz, zor maç olacaktır. Bunu da bekliyoruz zaten. Bu maça çıkarken Volkan cezalı, son Gençlerbirliği maçından kırmızı kart gördüğü için, Emre sakat olmayacak. Ayrıca Ozan Tufan Renato, Şener gibi bazı oyuncuları da bu gün yarın gözden geçirip karar vereceğiz." dedi.


Kupa maçında 1-1 berabere kaldıkları için üzüntülü olduklarını anlatan Şenol Güneş, "Futbolun hatalar oyunu olduğunu biliyoruz, hatayı az yapanında maçı kazandığını biliyoruz ama her zamanda böyle olmadığını görüyoruz. Bu konuda kendimizi geliştirmeliye ihtiyacımız oludunu düşünüyoruz. Çünkü şartlara uyum sağlamalıyız, oyunu iyi yönetmek gerekiyor. Hatalarımız oluyor, şanssızlık oluyor, zaman zamanda haksızlık oluyor. Hatalarımızı düzeltmek için çok çalışıyoruz, şansızlık görecelidir, bazen bize, bazen rakibe oluyor ama hataların önüne geçemeyiz. Çünkü bizim elimizde değil. Bundan da rahatsızız, sürekli giderek artarak bizim aleyhimize olduğunu ben görüyorum. Bu da bizim çalışma azmimizi azaltıyor. Doğruların nasıl işlediğini anlayamıyorum." şeklinde yakındı.

KİMSEYE ŞİKE İMASI YAPMADIM

Özellikle ikinci yarıda bu hataların kedilerine ağır bedeller ödettiğini anlatan deneyimli hoca, şöyle devam etti: "Kimsenin kasıtlı olduğunu söylemedim, söylemiyorum. Çünkü söylemlerimi alıp başak boyuta çekmek isteyenler oluyor. Bundan da rahatsızım. Ben kimseye şike iması yapmadım. Çok hatalar oldu ama müsabakanın iki yan hakemi biri faul ve ofsayttan golü yedirdi, diğeri oyuncumu attırdı."


TACİZE UĞRAYAN KADIN NEDEN BİR ŞEY DEMESİN

Hakemlerin futbol oynayan ve oynatmayanları ayırması gerektiğini belirten Şenol Güneş, "Bir hakem golü attırıyor, bir hakem dışarı attırıyor, bir hakemde oyunu bizim aleyhimize oyunu yönetiyor. Sende diyorsun ki hiç bir şey olmamış gibi davran. Yani tacize uğrayan bir kadın ve saldırıya uğrayan bir kadın ama hiç bir şey demeyecek. Yani niye demeyecek, ağzını açmayacak.. Haksızlığa uğraşan bir insan nasıl konuşamaz, nasıl bir şey söyleyemez. Bunu kasıtlı yaptı demiyoruz, üç gün evvel oldu, bir hafta önce yine oldu. Ben şimdi görüntüleri vereceğim, CD elimde ama hakem kurul başkanına ulaşamıyorum. Çünkü suç diye düşünülüyor. E nereye ulaşacağım ben." diye konuştu.

  Güneş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yanlış yapan hakemlerini kafasını keselim demiyorum ama bir araya gelelim. Belki biz yanlış yapıyoruz yanlış biliyoruz. Galatasaray, Gençlerbirliği, Beşiktaş Rize, Mersin ve Gençlerbirliği maçlarında gördüğümüz kartlar bize yakışmıyor ama bu sadece bizim günahımız değil. El insaf, bizi test etmeyin, bizi denemeyin, futbol oynamaya çalışan takım olarak benim forvetlerim her maçta kart görmek durumunda kalıyor. Bunlar durup dururken tekme atan veya itiraz eden futbolcular mıdır. Bir yerde artık bunalmıyorsa, bir adaletsizlik var bir yerde. Bu adaletsizlik yoksa onu düzeltmek için tabi ki çalışacağım, benim görevim ama bana da haksızlık yapan biraz onları da rahatsız etmeli. Bu futbolun akışını da, rekabeti de, ligi de etkiler. Dış sahada iç sahada ezilen bir takımız ve üstelikte ceza alıyoruz. Çift sarı kat görüp de çift maç ceza alan tek takım biziz. Aynı zamanda tekme atıp üç maç, hakeme hakaretten üç maç ceza alıp da bir maça inen futbolcuları da biliyoruz. Bu haksızlıklarda kimse kafamızı kuma gömmesin. Bunun için telefon açmaya gerek yok. Bunu herkes biliyor, sokakta konuşuluyor. Kimin ne yaptığını herkes biliyor."

    Bu tür olaylara alışkın olmadığını ve haksızlık karşısında susamadığını belirten Güneş, "Sakin kalıyor ona alışmaya çalıyorum ama gücümüz yetmiyor benim öyle altyapım yok, kusura bakmasınlar. Kimin altyapısı varsa öyle bu tip düzene alışkınsa gelip söylesin. Ya aklınız çalışmıyor, ya enayisiniz, ya aklınız, kafanız çalışmıyor veya duyarsız bir insansınız. Sorunlar karşısında tamamen sessiz kalınabilir mi. Ben Eskişehirspor maçına gittiğimde bana Eskişehir'e haksızlık yapılsında bana üç puan verilsin demem asla ve bundan da rahatsız olurum." şeklinde konuştu.

BENİM MALIMLI NİYE ÇALIYORSUN

    Haksız bir şekilde maç kaybetmeye tahammül edemediklerini anlatan tecrübeli hoca, "Medyada da bizi hatalı görmek isteyenler olabilir. Evet bizimde hatalarımda olabilir. Ama benim kapım açık değil, hep benim bütün mallarımı herkes çalmak mecburiyetinde değil, o kadar değil, düşünemiyoruz, biz bilmiyoruz, yapamıyoruz olabilir ama benim niye bahçeme giriyorsun, benim evime niye giriyorsun, beni niye mağdur ediyorsun, onu anlamıyorum." şeklinde yakındı.


YABANCI HAKEM HAKEMLERİN DE YARARINA OLABİLİR

    Bursaspor teknik direktörü Şenol Güneş, profesyonel hakemlik uygulaması konusunda ki bir soruya ise şu cevabı verdi: "Sistemleri değiştirirsiniz, kuralları koyarsınız, ama insanların kalitelerini, eğitimlerini yapmadığınız zaman, aynı şeyi, komünizmden veya rejim değişikliğinde de söyledim. Yani komünizmden demokrasiye geçtiğiniz zaman aynı insanlarla geçiyorsanız hiç bir şey değişmez. Toplumda psikolojik baskı altında kalan, etki altına kalan ve ikili ilişkilerin etki yaptığı bir ortamda hiçbir sağlıklı sonuç çıkmaz. Evet olması gereken odur, profesyonel olabilir, işi gücü yoksa profesyonel hakemlik yapsın. Ama önce işini iyi yapsın. Ama kurallar gereği maçı yönetmeli. Etki aklında kalmasın. Bezen bunun tam tersi etki altına kalmayalım diye karar verirsiniz. Adalet sisteminde güçlüden yana olma anlayışı olduğu bir düzen içinde yaşadığınız zaman bu sıkıntıları yaşayacağız. Özgür Yankaya Fenerbahçe maçında eleştiri aldıktan sonra maç adlı mı? almadı mı ?. Ama Mustafa İlker Coşkun aldı mı bizim maçtan sona aldı. Gaziantepspor maçında aldı. Profesyonel hakemlikten önce düzeni koymak, anlayışı koymak, kurları koymak, insanları da buna hazırladığınız zaman bu iş kolay. Ben hakemlerin kötü hakem olduğunu düşünmüyorum ama kötü yönettiklerini söylüyorum. Doğru olmalı. Madem bu profesyonel olarak iş yapılıyor. Ama ben bu konuda hakemler bana kızıyor belki de onun içinde bana karşı doldukları içinde söylüyor. Ben hakemlerin iyiliği için söylüyorum. Yabancı hakemin gelmesi onların yararına olduğunu düşünüyorum. Profesyonellikler buna dahil, madem profesyonel, hatta sadece Avrupa'dan değil, Asya'dan da hakem getirilebilir. Çünkü o kadar yanlış karar veriliyor ki hiç olmazsa onlar verdiği zaman deriz ki "

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!