comScore

Bursaspor Bursaspor

Yeşil Beyaz Devrim tanıtıldı!

16 Ekim 2012, Salı 15:30

Bursaspor'a destek amacıyla bastırılan ''Yeşil Beyaz Devrim'' adlı kitabın tanıtımı yapıldı.

Vali Şahabettin Harput, kitabın tanıtımı amacıyla heykeldeki tarihi valilik binasında düzenlenen basın toplantısında, Bursaspor'un kent için önemine değindi.

Türkiye Ligi'nde şampiyon olmuş bir takımdan söz ettiklerinin unutulmaması gerektiğini vurgulayan Harput, ''Bu başarının devam etmesini istiyorsak bazı olmazsa olmazlar var. Bunlar, huzurlu bir yönetim, birlik beraberlik, kaliteli ve ahlaklı sporculardır. Ama bunların gerisinde büyük takımların bütçeleri de ortada. Nasıl bütçeler ayırdıklarını hepimiz biliyoruz. Valiliğimiz, büyükşehir belediyemiz ve az da olsa bazı Bursalıların desteğini şu ana kadar gördük. Belediyemiz ile birlikte bir takım projelerimiz var. Fakat yeni gelir kaynakları olması gerekiyor'' dedi.

Yeşil-beyazlı kulübün şampiyon olarak adını Türkiye tarihine yazdırdığını dile getiren Vali Harput, Bursaspor'un artık Avrupa ve dünyada tanındığını söyleyerek, şunları kaydetti:
''Bu şampiyonluk büyük bir onurdur. Bunu bize Bursaspor yaşatmıştır. Şimdi buradan kent kamuoyuna tarihi bir çağrıda yapıyorum. 'Yeşil Beyaz Devrim' adlı ve kulüp tarafından hazırlanmış bir kitap yeni basıldı. İçinde Bursaspor'un şampiyonluk öyküsü ve tüm geçmişi var. Kulübümüzle birlikte bu kitabı geçen yıl bastırdık. Bu bir kitap değil, bir ansiklopedi. Bunu 5 bin lira karşılığında satıyoruz, tüm geliri takıma gidecek. Bursasporlu'yum, Bursalı'yım diyenleri, sanayicilerimizi, meslek kuruluşlarını, tüm vergi mükelleflerine bu ansiklopediyi tanıtmak için huzurunuza geldik'' ifadelerini kullandı.

Kitabı eline alarak tanıtan Vali Harput, ''İsteyen istediği kadar alır. Sayıda sınır yok. Eşine dostuna dağıtabilir. 'Bursalıyım, Bursaspor'u seviyorum, takımımla gurur duyuyorum' diyenleri destek vermeye çağırıyorum. Bursa için imtihan vakti gelmiştir'' açıklamasını yaptı.

Vali Harput, daha sonra kitaba ilgi göstermeleri yönünde çağrıda bulundukları vergi mükelleflerine gönderecekleri mektubu okudu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ise yerel yönetim olarak tüm desteklerinin yeşil-beyazlı takımın yanında olduğunu, Bursa'nın spor kenti olma yolunda hızla ilerlediğini söyledi. Belediye olarak stadyum inşaatına girdiklerini vurgulayan Altepe, ''Bursa'da 19 sanayi bölgesi ve binlerce fabrika var. Bu desteğin büyük bir katkıyla olacağını düşünüyorum'' dedi.

-Bursaspor Başkanı İbrahim Yazıcı-
Bursaspor Başkanı İbrahim Yazıcı de şampiyonluktan sonra kamuoyunda bunun tesadüf olduğu yönünde yorumlar yapıldığını söyledi. Bunun tesadüf olmadığının devam eden sezonlarda anlaşıldığını, şehir kulübü olarak Türkiye'de en büyük olduklarını belirten Yazıcı, ''Eğer başarılı olmasaydık bugün burada bu manzara olmazdı. Galatasaray, Avrupa şampiyonu olduğunda yeni dönem çocukları aniden Galatasaraylı oldu. O dönemlerde hangi takım şampiyon olursa Bursa'da apartmanlara o takımın bayrağı asılırdı. Biz şampiyon olduktan sonra ben sokaklarda başka bir takımın bayrağını görmedim. Demek ki Bursalılar takımına sahip çıkıyor'' ifadelerini kullandı.

Vali Harput'un ''bir futbolcu transferine 20 milyon avro harcanıyor'' sözünü hatırlatan İbrahim Yazıcı, ''Böyle rakamların verilebildiği bir ortamda bunlarla baş edebilmenin yolu, o kadar da demiyoruz ama hiç olmazsa bunların dörtte biri bütçeye sahip olsak, biz hep zirvede şampiyonluk kovalarız. Bursaspor olarak her şeyimiz tam ama maalesef gelirimiz yok. İsim vermek uygun değil ama bugün daha yeni lige çıkan takımların bazılarının bütçesi bile bizden fazla'' şeklinde konuştu.

Yazıcı, eğer takıma iyi bir seviyede kalıcı bir gelir sağlanırsa Bursaspor'un hep zirvede kalacağına inandığını kaydederek, şöyle dedi:
''Bunun gelirleri düşündüğümüz gibi olursa tabii ki ona göre transfer yaparız. Bu sene taraftar kendine göre haklı tabii ama biz kendimizi savunamadığımız için bazı şeyleri açığa kavuşturamıyoruz. Futbolcu maliyeti şampiyon olduğumuz senenin 4 katı olmuş. Çok büyük rakamlar bunlar. Yanlış bir şey yapmamamız lazım, onun için ince eliyoruz. Tam odaklanıyorsun ama transfer olamıyor bazen, olmadığı da oluyor, bu yüzden gecikmiş oluyor. Bundan dolayı da taraftar haklı olarak sitemde bulunuyor.''

Ellerinden geleni yapmaya çalıştıklarını dile getiren Yazıcı, ''Maalesef Bursa'da 3-1 yendiğimiz takıma deplasmanda 2 dakikada 2 gol yiyerek elenmek bize hiç yakışmadı. Yani 'bunun şokunu atlattık' dersem yalan söylemiş olurum. Bazen şans da çok önemli. Şimdi Avrupa kupalarında mücadele ediyor olacaktık. O yüzden lafı dönüp dolaşıp hep finansa getiriyorum. Biz kalıcı değiliz, ama Bursaspor hep zirvede olacaktır, bu gelirleri topladığımız zaman'' dedi.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!