comScore

Bursaspor Bursaspor

"Türkiye'nin en iyi taraftar grubu..."

15 Temmuz 2012, Pazar 23:33

Bursaspor'un golcü oyuncusu Turgay Bahadır, yeşil beyazlı ekibin Avusturya kampında açıklamalarda bulundu.

Sezona hazırlık çalışmalarını Avusturya'da sürdüren Bursaspor'un forvet oyuncusu Turgay Bahadır, ''Yeni sezonda ligde ve Avrupa kupalarında iddialıyız'' dedi.

Açıklamalarda bulunan Bahadır, Avrupa kupalarında üç yıllık tecrübeye sahip olduklarını belirterek, ''Üç yıllık tecrübemizi bu yıl daha iyi değerlendirerek önce guruplara kalmayı hedefliyoruz. Bursa'da 10 gün çalıştık. Avusturya'daki antrenmanlarla fiziki açıdan hazır duruma geldik. Zihinsel olarakta hazırlanmamız gerekiyor ve Avusturya kampında bu konuya da ağırlık verdik'' diye konuştu.
Avrupa Futbol Federasyonları Birliği'nin (UEFA) Bursaspor dahil bazı Türk takımlarına ceza vermesine ilişkin yorum yapmak istemeyen Bahadır, ''Bunlar bizim elimizde olmayan şeyler. Türk futbolunda bu tür sıkıntıların olmasından herkes üzgün. Bursaspor'a verilen ancak itiraz üzerine kaldırılan ceza konusunda yorum yapmak istemiyorum. Bunlara sahadaki oyunumuzla yanıt vereceğiz'' ifadesini kullandı.

TRANSFER KONUSU

Zaman zaman transfer teklifleri aldığını dile getiren forvet oyuncusu, Bursaspor ile iki yıllık sözleşmesi olduğunu anımsatarak, ''Eğer ciddi bir transfer teklifi olmaz veya kulüp beni göndermek istemezse futbol yaşamımı Bursaspor'da bitirmek istiyorum'' dedi.

Bursasporlu taraftarların kendisinden beklentilerinin büyük olduğunu bildiğini vurgulayan Bahadır, şöyle devam etti: ''Geçen sezonda ailevi bazı şansızlıklar yaşadım. Annem kalp rahatsızlığı ve ameliyatı geçirdi. Bu nedenle tümüyle konsantre olamadım ancak bu yıl kendimi çok iyi hissediyorum. Yeni sezonda beklentilere gereken yanıtı vereceğim. Bursaspor taraftarları Türkiye'deki en iyi taraftar grubu. Avusturya'daki kampa yakın çevreden, Almanya ve Hollanda'dan kilometrelerce yol katederek geldikleri için kendilerine teşekkür ediyorum.''

HAZIRLIK MAÇLARI

Kamp çerçevesinde CSKA Moskova ve Lokomotiv Moskova gibi Rusya Ligi'nin iki güçlü takımıyla hazırlık maçı oynadıklarına değinen Bahadır, ''Bu iki takım karşısında da ilk yarıda çok iyi oynadık ve ilk yarıyı golsüz berabere bitirdik. Fakat, ikinci yarıda genç arkadaşlarımız oyuna girince oyun disiplini bozuldu, forvet ile defans arasındaki ilişki kurulamadı ve gol yedik. Skor çok önemli değil. Biz hatalarımızı görerek gidereceğiz'' diye konuştu.

Bu maçlarda yaptıkları hataları, antrenmanlarda giderdiklerini belirten Bahadır, teknik direktör Ertuğrul Sağlam'ın verdiği taktiği gereği gibi uyguladıkları için Sigma Olomouc karşısında 3-1 galip geldiklerini söyledi.

Turgay Bahadır, kamp bölgesinde antrenman imkanlarının üst düzeyde olduğuna işaret ederek'' 19 Temmuz'a kadar Avusturya'daki çalışmalar yoğun bir şekilde sürecek ve Türkiye'ye yeni sezona hazır bir takım olarak döneceğiz'' diye konuştu.

PECS MAÇI

Bu arada, Bursaspor'un 4. hazırlık maçını yarın Macaristan'ın PECS takımıyla oynayacağı bildirildi.

Kamp bölgesindeki hava koşulları nedeniyle maçın oynanacağı sahanın henüz belirlenemediği kaydedilirken, yağış olmaması halinde karşılaşmanın kamp bölgesindeki Arena Stadı'nda TSİ 18.00'de başlayacağı, havanın yağışlı olması durumunda ise bölgede daha uygun bir saha bulunacağı belirtildi.

Bursaspor'un günlük antrenmanlarını da gerçekleştirdiği Arena Stadı'nın yönetimi, çimlerin hasar göreceği gerekçesiyle yağışlı havada maç oynanmasına izin vermiyor.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!