comScore

Bursaspor Bursaspor

Fernandao'ya UEFA'dan övgü

13 Şubat 2015, Cuma 17:10
Fernandao'ya UEFA'dan övgü

UEFA'nın internet sitesinde, Bursasporlu futbolcu Jose Fernandao'nun yüksek performansı övüldü.

Bursasporlu futbolcu Jose Fernandao'nun son haftalardaki yükselen performansı, UEFA'nın da dikkatini çekti.

UEFA'nın internet sitesinde yer alan haberde, son 8 lig maçında da fileleri havalandıran Brezilyalı oyuncunun formunun zirvesinde olduğu ve Avrupa'da gol serisi rekortmeni oyuncular arasına girme şansı yakaladığı belirtildi.

Fernandao'nun ligde forma giydiği 18 maçta 13 golle krallık yarışını önde götürdüğü hatırlatılan haberde, 1,92 metre boyundaki futbolcunun özellikle fiziksel gücünü kullanarak rakiplerine üstünlük sağladığı ifade edildi.

Haberde, Fernandao'nun açıklamalarına da yer verildi. Brezilyalı golcü, form tutmasında takım arkadaşlarının önemli rolü olduğunu belirterek, "Fernando Belluschi büyük bir yetenek. Futbolu iki yönlü oynayabiliyor ve öldürücü asistleri bana ulaştığı zaman gol atmak çocuk oyuncağı oluyor" dedi.

Hareketli olabildiği alanlarda oynamayı sevdiğini vurgulayan 27 yaşındaki futbolcu, "Takım savunmasına yardımcı olmaya da çalışıyorum Günümüz futbolunun en önemli unsuru bu. Gol atmaktan mutlu oluyorum ama takım arkadaşlarıma yardımcı olabilmek benim için en önemli şey. Sadece uzun ve güçlü bir futbolcu gibi gözükebilirim ama bitirici vuruşlarımın da iyi olduğunu düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Haberde, Rio de Janeiro doğumlu Fernandao'nun ülkesinde Atletico Paranaense, America, Palmeiras gibi takımlarda forma giyerek tecrübe kazandığı, kariyerindeki çıkışı Bahia'da 2012-13 sezonunda 34 maçta 15 gol atarak göstermesinin ardından Bursaspor'un dikkatini çektiği belirtildi.

Bonservisi Atletico Paranaense'de bulunan futbolcunun geçen sezon devre arasında Bursaspor'a kiralık gelmesinin ardından o dönem yeşil beyazlı takımda forma giyen Colin Kazım'ın da yardımıyla Türkiye'ye çabuk uyum sağladığı, son dönemde gösterdiği başarılı performansa rağmen Avrupa'nın gol serisi rekortmeni futbolcularını yakalaması için önünde uzun bir yol olduğu kaydedildi.

 


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!