comScore

Bursaspor Bursaspor

Şenol Güneş: 'Bizim için turu geçmek önemliydi'

11 Şubat 2015, Çarşamba 19:20
Şenol Güneş: 'Bizim için turu geçmek önemliydi'

Bursaspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, Türkiye Kupası son 16 maçında İstanbul Başakşehir'i penaltı atışları sonunda 4-3'le geçerek çeyrek finale kaldıkları maçın ardından, "Bizim için turu geçmek önemliydi. Şimdi hafta sonundaki maçı düşüneceğiz." dedi.


Başarılı teknik adam, çok zor bir maç beklediklerini ve öyle de olduğunu belirterek, "Başlarken de iyi başlamadık. Böyle soğuk havada gelen taraftarlara teşekkür ediyorum. Daha iyi havalarda daha çok taraftarın gelmesini bekliyorum. Galibiyetin mimarı onlardı. Biz kompakt bir takıma karşı 120 dakika oynamak zorunda kaldık. Başakşehir daha dinlenmiş geldi. Bazı oyuncularını da dinlendirmişti. Volkan Şen'in dizinde ağrı vardı, oynatmakta kararsız kaldım. Emre sakatlanınca oyunda tuttum. Düşündüğümüz tempoda oynayamadık. Sonuçta şans ve beceri gerekiyordu. Harun da beceri gösterdi. Bizim için turu geçmek önemliydi. Şimdi hafta sonundaki maçı düşüneceğiz. Moral olarak bu maç katkı yapar ama fizik olarak sıkıntımız var. Emre'nin durumu ciddi, Volkan Şen'in, Şamil'in ve Fernandao'nun sıkıntıları var." dedi.

ABDULLAH AVCI: OYUN HER İKİ TARAFA DA GİDİP GELDİ
İstanbul Başakşehir Teknik Direktörü Abdullah Avcı ise maçın ardından yaptığı açıklamada, "Ligin en iyi takımlarından bir tanesi ile oynadık. İki kupa hedefine devam ediyorduk penaltılara kadar. Biri kupada biri ligde. Oyunun genelinde, basan, üreten taraftık. Oyunun her iki tarafa da gidip geldiği güzel bir müsabaka oldu." dedi.

Maçın uzatmaya gitmesi ve ardından geçilen penaltıları da değerlendiren Avcı, "İkinci uzatmada maç bizim lehimize döndü ama çok top kayıpları yaşadık. Pozisyonları değerlendiremedik. Penaltılara kaldıktan sonra artık yüzde 50 yüzde 50 oluyor. Aslında penaltılar başladığında avantajlı duruma geldik ama devamında olmadı. Her iki takım oyuncularını da tebrik etmek lazım. Bursaspor'a kupada başarılar diliyoruz. Biz de ligde inşallah başarımızı devam ettiririz." diye konuştu.


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!