comScore

Bursaspor Bursaspor

Şenol Güneş'ten İbrahim ve Ferhat açıklaması

23 Ekim 2014, Perşembe 15:07

Bursaspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, İbrahim Öztürk ve Ferhat Kiraz'ın kadro dışı bırakılmasına açıklık getirdi.

Bursaspor'un teknik patronu Şenol Güneş, hafta sonu oynanacak Balıkesirspor maçı öncesi Özlüce Tesisleri'nde basın toplantısı düzenledi. Pazar günü oynanan ve 2-2'lik beraberlikle tamamlanan Eskişehirspor maçı hakkında konuşan tecrübeli teknik adam, "Eskişehirspor maçında iyi oyunumuzun karşılığını alamamanın üzüntüsünü yaşıyoruz. Bu gayet normal. İyi oyunun sonucu 2-0 öne geçtik, ikinci yarı 2-2 oldu. Kaybettiğimiz 2 puan var. Eleştiriler gayet normal. 75. dakikadan sonra Eskişehirsopr daha çok topla oynadığı zaman orta alanda baskı yaparak oynamayı düşündük, Holmen'i ortaya aldık. Yediğimiz gol önemli. Sayısal üstünlüğümüz, pozisyon duruşumuz artı olmasına rağmen müdahalede sıkıntı oldu. Dönen topta 3 tane oyuncumuz vardı. Uzatmalarla beraber düşünürsek, ataklarımız oldu. İlk başta düşündüğümüz şey orada oldu. Olmayınca, gol de yiyebilirdik. Maçtan geriye kalan kaybettiğimiz 2 puan oldu. Moral bozukluğu ama bizim iyi oynadığımız gerçeğini ve hatalarımızı ortadan kaldırmaz. Oyunda öndeyken savunma anlayışı doğru değil. Geride kalan defans oyuncularımızın sahayı büyüttüğünü görüyoruz, birbirine daha yakın oynayan bir takım olmalıyız. Şampiyonluğa oynayan takımlardan, Fenerbahçe'den daha kötü oynadığımızı düşünmüyorum. Ama karşılığını alamadık, hep hayıflanıyoruz" dedi.
 
"OYUNCULARIMA GÜVENİYORUM"
 
Cumartesi günü oynanacak Balıkesirspor maçı ile ilgili de konuşan Güneş, "Balıkesirspor maçına kazanma anlayışı ile çıkacağız. Tabii savunma yapacağız, hücum yapacağız. Volkan cezalı, oynamayacak. Başka eksik görünmüyor. Eskişehirspor maçında olduğu gibi kazanma arzumuz olacak, kazanma trendi yakalarsak güvenimiz artacaktır. Takımda da şehirde de kazanamama endişesi var. Ben umutsuz değilim. Bu takımın yol alacağına inanıyorum. Oyuncularıma da güveniyorum, eksiklerimizi gidereceğiz" diye konuştu.
 
"BÖYLE OYNAYACAKLARSA KADRODA TUTMANIN ANLAMI YOK"
 
Kadro dışı bırakılan Ferhat Kiraz ve İbrahim Öztürk ile ilgili de konuşan Güneş, "İbrahim'e de Ferhat'a da katkıları için teşekkür ederiz. Ben sezon başından beri defansta Türk oyuncu oynatmak istiyordum, iyi de çalışıyor. Ama yedek tutup oyuna aldığımda böyle oynayacaksa kadroda tutmanın anlamı yok. Ben kendilerine bunu söyledim. Böyle oynarlarsa, takıma katkıları olmayacaksa 18'e almayacağımı söyledim. Onlar da bana 'İdmana çıkmasak olur mu?' dediler. 'Adil Bey ile görüşün' dedim, görüştüler alınan karar budur. Benim 18'e almayacağımı söyledim. Seyircinin düşüncesine de saygı duyacağız ama biz kendi düşüncemizle oyunculara karar vereceğiz. Bundan sonra ne olur bilemiyoruz, hizmetleri için teşekkür ediyoruz. Diğer oyuncular için de geçerli. Verimi olmayan bir oyuncuyu beklersiniz ama ne kadar? Gelecek planında yoksa ona da söylemeniz lazım. Geride kalan oyunculara da söylüyorum. Takımda 11'de oynayanların dışında 18'e girenin de katı yapacak bir anlayışta olmasını istiyoruz. Bu olmayacaksa, 18'de olmayacaklarını söyleriz. Çünkü 18'de olmayacaklarını onlara söylemem lazım. Belki devre arasında kulüp bulurlar" açıklamasını yaptı.

"AYDIN GÜNDEMİMDE YOK"
 
Bir gazetecinin, Aydın Karabulut'un kadroya dönme ihtimalinin bulunup bulunmadığını sorması üzerine Güneş, "Aydın Karabulut ile ilgili düşüncem yok, gündemimde yok. Devreye kadar bu kadro ile yarışacağım. Sonra ne olur bilemem. 20-25 arasında oyuncu kadromuz olacak. Ama Aydın gündemimizde yok" cevabını verdi.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!