comScore

Bursaspor Bursaspor

Bursaspor hedefi yükseltti!

29 Eylül 2014, Pazartesi 20:37

Bursaspor'da Olağan Divan Kurulu Toplantısı ertelenirken, Divan Başkanlık Kurulu Başkanı Kadir Şankaya ve Başkan Recep Bölükbaşı açıklamalarda bulundu. 

Bursaspor Olağan Divan Kurulu Toplantısı, yeterli çoğunluğun sağlanamaması nedeniyle 13 Ekim'e ertelendi.

Divan Başkanlık Kurulu Başkanı Kadir Şankaya yaptığı açıklamada şunları söyledi:
"Yeterli çoğunluğun olmamasından dolayı tüzüğümüzün 21. maddesi gereği Bursaspor Divan Kurulu oy hakkı olan üyelerin en az beşte birinin katılımıyla toplanır. Bu çoğunluk sağlanamadığı takdirde toplantı en geç 15 gün içinde yapılmalıdır. Biz de 13 Ekim'e ertelemiş olduk. Gelen arkadaşlara teşekkür ediyorum. 400'e yakın üyemiz var Divan Kurulu'na verilen değerin ne olduğunu görüyorum. Diğer kulüplerde yönetim seçime gidiyor. Bizde divan neden bu kadar hafife alınıyor anlamıyorum. Karadeniz'den 3 puan getirdikleri için hocamıza, yönetime, takımımıza Bursa adına teşekkür etmek istiyorum. İnşallah bu puanların devamı gelir ve yüzümüzü burada da güldürürsünüz. İstiyorsanız sohbet olarak konuşabiliriz. Giden yönetim Bursaspor'u perişan edip gitti. Bu yönetime herkesin yardımcı olmasını istiyorum."

BURSASPOR KULÜBÜ BAŞKANI RECEP BÖLÜKBAŞI: ”HEDEFİMİZ İLK 5'TİR”

Bursaspor Kulübü Başkanı Recep Bölükbaşı da şu ifadeleri kullandı:
“Biliyorsunuz genel kuruldan sonra 4 ay oldu ve bir çok faaliyetlerimiz oldu. Bu faaliyetlerimizi tek tek ele almak isterim. Ayın 13'ündeki toplantıda daha detaylı bilgi veririm. Biliyorsunuz 7 tane futbolcu transfer ettik. Türkiye'nin en iyi teknik direktörlerinden Şenol Güneş'i takımımızın başına getirdik. Yaptığımız transferlerin hepsi takıma yüzde altmış katkı sağlıyor. 4 maçı geride bıraktık. Zorlu bir fikstürdü. 6 puanımız var. Ligler yeni başladı. Yalnız biz değil diğer takımlar da tam hazır değil. Geçen dönemden form yakalamış takımlar var. Her takım, her takımı yenebilecek güçte. Bizim hedeflediğimiz ilk beştir. Bu dördüncü, ikinci, birinci de olabilir. Bunu yapabilecek güçteyiz. "

"Geçtiğimiz yıldan bir çok futbolcu vardı. Kimilerinin sözleşmelerini feshettik, kimilerini kiralık gönderdik. Geldiğimizde 31 milyon TL kredi kullanılmıştı. 23 milyon TL geldiğimizin haftasında ödenmesi gereken ödemeler vardı. Bunu ödedik. Ama o dönemde paramız olmadığı için kredi kullandık. Kullandığımız kredi 54 milyon TL. Borçlara baktığımızda yapılanmaya gitmemiz gerekiyordu. 4 bankaya yüzde 17 civarı faizle kredi alınan bankalar vardı, bunları yapılandırmaya aldık. Tüm banka borçlarını tek bir bankaya devrettik ve tek bankayla çalışıyoruz. Faiz oranı da yüzde 14. Şeffaf olacağımızın açıklamalarını yaptık, şeffafız. Bursaspor'un da borcu var ama ödenemeyecek borçlar değil. Bir takımın yıl bazında giderleri de var, gelirleri de var"

"Baktığımızda Bursasporumuzun yıllık olarak futbolculara 45 milyon TL, 4 milyon TL teknik ekip, 6 milyon TL personel maaşları, 15 milyon TL vergi, 2,5 milyon TL SSK, toplam 72 milyon 500 bin TL para gerekiyor. Kredi kullandığımız için bunun yıllık faizi 8 milyon TL. Toplamda 80 milyon TL. 90 milyon TL yıllık bütçe bulur. Gelirlerle ilgili, 18 galibiyet alırsak 19,8 milyon TL, TFF'den 4 milyon TL bekliyoruz, 3,6 milyon TL Spor Toto'dan, 2 milyon seyirci hasılatı, 2.3 milyon TL reklam geliri, 5 milyon TL kombine, 900 bin TL otopark, 2 milyon 250 bin TL Türkiye Kupası, 175 bin TL üye aidatı, futbol okulu 460 bin TL, fabrika kiraları 405 bin TL, Passolig 160 bin TL olarak hesapladık. Yani 46 milyon TL gelirimiz var. Hesapladığımızda her yıl 40 milyon TL eksi olarak içerideyiz. Bunları çözmemiz lazım. Projelere destek istiyoruz."

"Statla ilgili tribünler, localar, kapılar, dükkanlar ile ilgili ortak bir çalışma içindeyiz. Bir komisyon oluşturacağız. Oradaki devir hakkı Bursaspor'a teslim edilecek. Uluslararası firmalarla görüşüyoruz. Stadın gelirlerinin de Bursaspor'a verilmesi konusunda sayın Belediye Başkanımızın teveccühleri var. Açıklayacağımız projeler var. Kısa vadede çok güzel şeyler yapmayı hedefliyoruz. Yönetim kurulu arkadaşlarıma da çok teşekkür ediyorum. Herkes çok çalışıyor. Birlik ve beraberlik içerisindeyiz. Geldiğimizde personel içinde küsmeler, tahammülsüzlükler vardı. Futbolcularda da birlik yoktu. Bu birliği inşa etmek kolay olmadı. Maç başları, garanti paralar ödenmemişti. Ödenmeyen alacakların hepsini ödedik. Yüzde 30 borçla devretmek arzusundayız belki de hepsini sıfırlarız. Bunları yaparken takdir beklemiyoruz. Zaten olağanüstü kongre ile geldik. Bu borçları bilerek geldik. Bu borçları belki sıfırlayamayız ama asgariye indirebiliriz. Çok çalışacağımızı söyleyerek geldik ama lütfen bırakın da çalışalım. Biz şeffafız. Biz buraya rant için, reklam için gelmedik. Allah rızası için çalışıyoruz. Bırakıp kaçmak da yok. Mayıs'ta herkes gelir taşlarını döker, beğenmiyorsa aday olur. Bursaspor taraftarıyla güçlü. Onlar olmazsa hedeflerden bahsetmek zor. Takdir beklemiyorum, yönetim ve ben çalışıyoruz ve bize yardımcı olunmasını istiyoruz.”

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!