comScore

Bursaspor Bursaspor

Şenol Güneş'ten Bilic'e ağır eleştiri

25 Eylül 2014, Perşembe 15:43

İstanbul Bağımsız Milletvekili Hakan Şükür, Bursa'daki Özlüce Tesisleri'ne gelerek Bursaspor teknik direktörü Şenol Güneş ve takımı ziyaret etti.

Bursaspor, Spor Toto Süper Lig'in dördüncü haftasında deplasmanda oynayacağı Çaykur Rizespor maçı hazırlıklarını Özlüce Tesisleri'nde yaptığı antrenmanlarla sürdürüyor. Yeşil beyazlıların bugünkü antrenmanını İstanbul Bağımsız Milletvekili Hakan Şükür ziyaret etti. Antrenmanı izleyen ve takımın son durumu hakkında bilgi alan Hakan Şükür, Teknik Direktör Şenol Güneş ile de uzun süre sohbet etti. Antrenman sonunda da futbolcularla görüşen Hakan Şükür, takıma başarı diledi. Hakan Şükür'e 9 sırt numaralı ve üzerinde ismi yazan Bursaspor forması hediye edildi. 

GÜNEŞ: KİMSE AĞZINI AÇMIYOR 
 
Hakan Şükür ile sohbeti sırasında maç saatleri ile ilgili serzenişte bulunan teknik Direktör Şenol Güneş, şunları söyledi:
 
"Maçlarımız; Bir hafta saat 1.5, bir hafta saat 9.5. Bizim maçlarımız her hafta saat 1.5'ta olsa anlarım. Medya da takip etmiyor. Bir tanesi de yazmadı ki; Hoca bağırıyor bize haksızlık yapıldı diye; Bizim maçı neden 9.5'a aldılar. Beşiktaş dinlensin diye. İlk yarıda antrenör her türlü hakareti yaptı yan hakeme veya hakeme, ne zaman skoru aldı sorun yok. Kimse ağzını açmıyor. Biz derdimizi anlatamıyoruz. Biz bir şey desek sorun olur. Türk hakemler bunu hakediyorlar. Biz az yapıyoruz. Orada her türlü hakaret yapıyorlar onlara bir şey söylenmiyor, biz söylesek hemen yanımıza geliyorlar. Böyle bir düzen var."
 
"GOLCÜ SORUNUNU ÇÖZÜYORUZ" 
 
Güneş İstanbul Bağımsız Milletvekili Hakan Şükür ile ilgili esprili yaparken, "Arkadaşlar 'Golcü sorunumuz var, santrafor arıyoruz' dedi. Hakan Şükür'ü alalım” diyen tecrübeli teknik adam, "Zaman mı yanlış? Transfer mi geçti? Hem vekilimiz, hem oyuncumuz olarak görürsek tam zamanında transfer yapacağız. Hem de golcü alacağız. Dokunulmazlığı oynarken kazansa iyiydi" diye konuştu. 
 
"PASSOLIG İÇİN ALTYAPI HAZIRLANMADI" 
 
Passolig konusuna da değinen Güneş şöyle konuştu: 
 
"Bir tarafında şiddet için doğru ama eğitim de olmalı. Bunu koymalısın doğru, iyi bir seyirci kitlesi gelsin doğru ama zamansız yapıldı ve altyapısı hazırlanmadı. Şike süreciyle başlayan futbol krizi hala devam ediyor. 'Bunu görmüyorum' demekle olmuyor. Kaçan bir seyirci var. Seyir zevki kaçıran oyun anlayışı var. Adam niye maça gitsin. Heyecan istiyor. Seyirci kaçıyor ve geri gelmesi zor. Passolig'i biz de bilmiyoruz. Hala anlamış değilim. Niyet iyi ama zamanlama önemli. Belli kulüplerde taraftar grupları yönetimin üzerinde görüntü veriyor. Onlar hala tavır içerisinde. Aziz Yıldırım ile Sefa'nın grubunun kavgası vardı. Bir de bu geldi. FanClub olması lazım. Taraftar takımı destekleyen olması lazım. Kulüplerin üzerinden rant vardı. Onların alışkanlıkları değişmeli. Almanya'da nasıl, bizde nasıl? Daha kurumsal kimlikler oturmamış. Antrenör oyuncu derneklerine bakmak lazım. Dünya kupasında sonuç aldığımızda Türk futbolu çok iyi, kaybedince kötü." 
 
"SERİ SONUÇLAR ALSIN SEYİRCİ DOLDURUR" 
 
Güneş, takımın seri sonuçlar alması halinde tribünlerin seyirci ile dolacağını ifade ederken şöyle devam etti:
 
"Bizim iki maçımız o yüzden önemliydi. Yensek üçüncüydük. Takım güzel futbol oynayınca, Türkiye gündemine girince seyirci geliyor. Şu an her şey bir arada. Passolig, sonuçlar. Seyirci bunları düşünüyor. Hepsi iç içe. Ama bunlar düzelir. Burada o potansiyel var. Biraz zamana bırakmak lazım. Sonuç almadığın zaman izah edemezsin. Beşiktaş takımı yenince herşeyi doğru yaptık diyor, biz yanlış yaptık. Biz de yenseydik öyle diyecektik." 
 
HAKAN ŞÜKÜR: HERKES KENDİSİNE GÖRE KANUN VE KURAL İSTİYOR 
 
Teknik Direktör Şenol Güneş'in Almanya örneğinin ardından Hakan Şükür ise şunları söyledi: 
 
"Tepeden aşağıya öyle. Herkes kendisine göre kanun ve kural istiyor. Almanya bunu çok önceden çözmüş. Statlar yapılmış. Biz daha o sürece yeni geliyoruz. Bursa'daki stat mesela çok güzel. Ama Passolig dönemine denk geldi.”

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!