comScore

Bursaspor Bursaspor

Timsah'a 'POS' kazanç!

28 Eylül 2012, Cuma 14:30

Şekerbank, bankacılık sektörü ve spor dünyasında bir ilk olan "Taraftar POS" projesi ile spor ekonomisinin büyümesini destekliyor. Proje kapsamında Bursaspor Kulübü ile protokol imzalandı..

İmzalanan protokol ile Bursaspor taraftarları, bundan böyle Şekerbank'ın POS makinasını kullanan üye iş yerlerinden yaptıkları her alışverişten gönüllü olarak Bursaspor Kulubü'ne destek sağlayacaklar.

"Taraftar POS" iş birliği protokülü, Şekerbank İşletme ve Tarım Bankacılığı Genel Müdür Yardımcısı Halit Yıldız ve Bursaspor Kulübü Genel Sekreteri İlhan Uslu ile Yönetim Kurulu Üyesi Recep Aydın tarafından Bursaspor'un Özlüce Tesisleri'nde düzenlenen tören ile imzalandı.

Yıldız: "Anadolu kulüplerine ve Anadolu ekonomisine destek olmayı amaçlıyoruz"
Şekerbank İşletme ve Tarım Bankacılığı Genel Müdür Yardımcısı Halit Yıldız imza töreninde yaptığı konuşmada, Bursaspor işbirliğinin, 'Anadolu Bankacılığı' stratejilerinin bir devamı olarak, Anadolu kulüplerine ve dolayısıyla Anadolu ekonomisine destek olmak amacıyla başlattıkları projenin önemli bir adımı niteliği taşıdığını söyledi. Yıldız, "Taraftar POS" işbirliği ile Bursasporlu taraftarların, günlük yaşamlarının her anında gönüllü olarak kulüplerine destek olabilme fırsatı yakaladıklarını belirtti.

Uslu: "Modelin ilk uygulayıcı kulüpleri arasında olmaktan son derece gurur duyuyoruz."
Bursaspor Kulübü Genel Sekreteri İlhan Uslu da, spor ekononomisinin büyümesine, bağlı olarak ülke ekonomisinin canlanmasına katkı sağlayacak bir projenin, ilk uygulayıcı kulüplerinden birisi olmaktan son derece memnuniyet ve gurur duyduklarını belirtti.

Türk spor dünyasına yeni bir iş modeli kazandırdığı için de Şekerbank'a teşekkür eden Uslu, sözlerine şöyle devam etti:
"Taraftarımızın gücü ve desteği ile büyümeye devam ediyoruz. Bursaspor'un şampiyon olduktan sonra gerek sportif başarıları gerekse kurumsal hamlelerde gösterdiği yoğun mesai, gelecek adına attığımız adımların ne kadar doğru adımlar olduğunun bir göstergesidir. Taraftarlarımıza da Şekerbank ile gerçekleştirdiğimiz bu işbirliği ile başlayan projeye destek vermelerini diliyor, bu projenin gerçekleşmesinde büyük emeği olan değerli yöneticimiz Recep Ayın Bey'e de teşekkür ediyorum."

Tüm Türkiye'de geçerli…
Bursasporlu Taraftarların, Türkiye'nin neresinde olurlarsa olsunlar, herhangi bir kredi kartı ile "Taraftar POS" sistemi üzerinden alışverişlerini yaptıkları takdirde, gönül verdikleri futbol kulübünü destekleyeceklerini kaydeden Halit Yıldız, bu desteğin, sadece Bursaspor'un lisanslı ürünlerini satın alırken geçerli olmayacağını, Bursa ve ülkemizin dört bir yanında Şekerbank POS cihazı kullanan tüm mağazalarda, tüm ürünler için geçerli olacağını belirtti.

"Diğer Anadolu spor kulüplerimizi de dahil etmeyi hedefliyoruz."
Tüm esnaf ve işletme sahiplerinin, "Taraftar POS" uygulamasına katılabileceklerini ifade eden Halit Yıldız'ın verdiği bilgiye göre, sistem, Bursaspor'a gönül veren iş yerlerine kurulacak olan Şekerbank'ın POS platformu üzerinden, Bursaspor Kulübü'ne katkı payı aktarılmasıyla işleyecek. Bu işbirliğini, banka olarak Bursaspor'a özel kampanyalar düzenlemek suretiyle daha da artıracaklarını belirten Yıldız, "Şekerbank olarak, bugün Bursa'da imza attığımız bu değer zincirine, zaman içerisinde diğer Anadolu spor kulüplerimizi de dahil etmeyi hedefliyoruz" dedi.

5 bin iş yerine ulaşma hedefi…
Banka olarak müşterilerine bugüne kadar uygulanmamış bir hizmeti sunmanın gururunu yaşadıklarını belirten Halit Yıldız, bu hizmet sayesinde Bursaspor'a gönül vermiş iş yerleri ve şu anda Türkiye çapındaki yaklaşık 4 milyon Bursaspor taraftarı ile güçlerini birleştireceklerini kaydederek, "Gelecek yıl sonuna kadar üye iş yeri sayısını 5 bine çıkarmayı hedefliyoruz" diye konuştu.

"Spor faaliyetleri, birçok alt sektörün büyümesine ciddi katkı sağlıyor."
Halit Yıldız, bütün dünyada olduğu gibi Türkiye'de de spor faaliyetlerinin bugün, üretilebilir, pazarlanabilir ve satılabilir bir mal-hizmet özelliği kazandığını, ekonomiye üretim, istihdam ve ihracat olarak doğrudan katkı sağlayan bir endüstri haline geldiğini belirtti.

Spor faaliyetlerinin; hediyelik eşya, yiyecek-içecek, giyecek, kırtasiye, kartpostal ve promosyon ürünleri ile spor aletleri, araç ve gereçleri dahil birçok alt sektörün büyümesine ciddi katkı sağladığını söyleyen Halit Yıldız, sözlerini şöyle tamamladı:
"Sportif faaliyetlerdeki çeşitlenme ve gelişmelere paralel olarak, spor harcamaları tüm ekonomilerde önemli ölçüde artış göstermektedir. Ülkemizde futbol ekonomisinin toplam büyüklüğü 500 milyon Euro'ya ulaşmış ve önümüzdeki dönemde bu büyüklüğün 1 milyar Dolar'a ulaşacağı tahmin edilmektedir. Dünyada ise futbol ekonomisinin toplam büyüklüğü 150 milyar Euro'yu aşmıştır Bu nedenle her ülke kendi pazar payını bu endüstride pay alarak oluşturma çabası içerisindedir. Bu bağlamda spor, ülkemiz için değer üreten bir endüstri halini almıştır. Şekerbank olarak bizler de, kuruluş yapımızdan gelen anlayışla üretimi desteklemeyi her zaman görev biliyoruz."


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!