comScore

Bursaspor Bursaspor

Şenol Güneş şaştı kaldı

26 Temmuz 2014, Cumartesi 14:22

Bursaspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, yeşil-beyazlı camiayı yakından ilgilendiren konular hakkında konuştu. İşte Güneş'in o sözleri...

Bursaspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, yeni sezon öncesinde basın toplantısı düzenledi. Soruları yanıtlayan Güneş, Bursaspor'un gündemindeki konular hakkında net ifadeler kullandı.

"DAHA ÇOK POZİSYON BULMAMIZ GEREKİYOR"
 
"Lige 35 gün var. Daha iyi olacağımızı düşünüyorum. Hücum etmemize rağmen daha çok pozisyon bulmamız gerekiyor. Eksiklerimizi ancak çalışmayla kapatacağız. Yoksa bekleyerek olmaz. Bu çalışmalar devam edecek. Olmazsa oyuncular gidecek, oyuncular gelecek."
 
"BU TAKIMIN OYUNCULARI DAHA İYİ OLACAK"
 
"Önümüzde bir aydan fazla süre var. Planlamamızı haftalık yaptık. Şimdi kamp yeri bakıyoruz. Bunları mazeret olarak söylemiyorum. Büyük takımlarla maç yapıp oyuncuların durumunu göreceğiz. Bu maçları kaybedebiliriz. İlk gün de işimizin kolay olmadığını söyledim. Bu takımın oyuncularının daha iyi olacağını söyledim, yine söylüyorum. Elimizdeki oyuncuları kendi içerisinde yarıştıracağız. Galatasaray ve Beşiktaş ile kendi sahamızda oynayacağız. Maçlar zorlu ama elimizden geleni yapacağız. Her maçta 3 puanı düşüneceğiz. Bu zorluklara hazır değilsek bu yarışta olmayacağız. Güven, moral ve inanç sıkıntımızı aşmamız gerektiğini düşünüyorum. Sizler eleştirinizi yapacaksınız ama aynı zamanda yol göstereceksiniz. Aynı şey taraftar içinde geçerli. Takımdaki sevgiyi iyi kullanmalıyız."

"HÜCUMA DÖNÜK TRANSFER YAPACAĞIZ"
 
"Fernandao bizim için ideal bir hücum oyuncusu. Traore'nin iyi oynadığını düşünüyorum. Hem hücum hem geriyi toplayabilecek bir isim. Hücuma dönük bir orta saha yada hareketli bir forvet oyuncusu almaya çalışıyoruz. İki açığımız da golcü değil. 4 tane kanat oyuncumuz çok fazla gol atan isimler değil. Hücuma dönük bir isim almayı bu nedenle düşünüyoruz."

SAMUEL HOLMEN SORUSUNA CEVAP!
 
"Fenerbahçeli Samuel Holmen'in bir sıkıntısı var, uzun zamandır oynamadı. Ancak iyi bir oyuncu. Traore'ye benzer bir oyuncu. Hücuma dönük bir isim arıyoruz, çünkü böyle bir eksiğimiz var."
 
COLİN KAZIM'I NEDEN İSTEMİYOR?
 
"Colin Kazım ile ilgili ne yazılıyor bilmiyorum. Kazım ile ilgili düşüncem baştan beri aynı. Kazım, Pinto gibi isimler bu takıma ait olmayan oyunculardı. Defanstaki üç yabancı da dahil başarılı olmadığını kamuoyu kabul ediyordu. Civelli, Taiwo da bunlardan. Eski Pinto kalsın isterdim. Pinto burada 6 ay hiç yok. Bunlar zaten kopmuş oyuncular. Biz ait olanları bile kazandırmakta zorluk çekiyoruz. Kazım iyi oyuncudur. Kazım başarılı olsa zaten kalacaktı. Ekonomik bir külfeti var doğru. Bunları Kazım'ı eleştirmek için söylemedim. Kazım gibi, Sestak gibi oyuncular bana lazım. Adamın 5-10 kilo fazlası var, bir de transfer için izin vermişiz. Sonra kulüp bulamayınca gel, idmana çık. Böyle yapacak olsak izin vermezdik."
 
SİNAN BOLAT'IN BURSASPOR'U SEÇMEMESİ HAKKINDA...
 
"Geçen sene Harun'a şans geldi ve bunu iyi kullandı. Frey'in kenarda memur gibi durmasını istemedik, onun gibi birine bu yakışmazdı. Bu yüzden ikinci kaleciyi Türk kaleci istedik. Sinan Bolat, Galatasaray'a neden gitti, ben de bilmiyorum. Bize gelmemesi benim için hayal kırıklığı oldu. Sinan Bolat, Galatasaray'da kaç maç oynayacak bilmiyorum. Önünde direk oynayan kaleci varken işi zor. Bizde yarışa ortak olabilirdi. Yeni gelen kaleci, Harun'u zorlayabilir mi, oynayabilir mi? Böyle bir kaleci arıyoruz."
 

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!