comScore

Bursaspor Bursaspor

Daum'un maç sonu açıklamaları

21 Şubat 2014, Cuma 23:31

Spor Toto Süper Lig'in 22. haftasında Çaykur Rizespor'u 2-0 mağlup eden Bursaspor'da teknik direktör Cristoph Daum maçın ardından açıklamalarda bulundu.

Bursaspor Teknik Direktörü ChristophDaum, Spor Toto Süper Lig'de 2-0 kazandıkları Çaykur Rizespor maçına ilişkin, "Takımımız, kulübümüzün etrafında olan duruma gerçekten birlik ve beraberlik içinde3 puanla iyi bir cevap verdi" dedi.

Daum, karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında, Çaykur Rizespor ile zorlu bir müsabakaya çıktıklarını söyledi.

Rakiplerinin geçenhafta 5-1 kazandığını, yeni bir teknik direktörle Bursa'ya geldiğini ifade eden Alman çalıştırıcı, "Önemli anlarda oyunu bize çevirmeyi bildik.Şans da bizim yanımızdaydı. Takımımız, kulübümüzün etrafında olan duruma gerçekten birlik ve beraberlik içinde 3 puanla iyi bir cevap verdi. Tabii kimaç içinde zaman zaman pas yüzdemiz iyi değildi, yakaladığımız pozisyonları gole çeviremedik ama takım içinde güzel bir beraberlik var. Önümüzdekihaftalarda bunlar da sonuçlara endekslenecektir" diye konuştu. 

Daum, Bursasporlutaraftarların yönetim kurulu ve kendisine gösterdikleri tepkilere de değinerek, şunları söyledi:

"BUNU YENİ YAŞIYORUM..."

"Ben, bir çok şeyi yaşadım ama şimdiye kadar bunuyaşamadım. Yeni yaşıyorum. Bizi de destekleyen taraftarlar var ama belli bir grup var, inanılmaz derecede protesto ediyor. Zor şartlar altında çalışmaoluyor burada. Bursaspor'un köklü bir kulüp olduğunu düşünüyorum. Bugün bayantaraftarların bizi desteklemesine çok sevindik. Güzel bir ortam oluşturdular. Biraz da hayal kırıklığına uğradığım taraflar vardı. Saf, temiz çocuklarve bayanlar 'yönetim istifa' diye tepki gösteriyor. Bu, pedagojik açıdan, eğitim açısından ne kadar doğru bilemem. Yanlış anlaşılmasın ben buradaçocuklarınızı nasıl eğiteceksiniz? şeklinde öğretecek değilim. Ama bu, beni gerçekten üzüyor. 6-8 yaşındaki çocuklar 'yönetim istifa' diyebağırdığında bu, beni üzüyor. Ben bunları kendi çocuklarımdan kesinlikle görmek istemiyorum."

Yeşil-beyazlı takımın Brezilyalıgolcüsü Fernandao, ihtiyaçları olan bir galibiyet aldıkları için mutlu olduklarını belirterek, "Sahada mücadele eden arkadaşlarımızı tebrik ediyorum.Daha fazla çalışıp bu galibiyeti seri haline getirmek istiyoruz" ifadesini kullandı.  

Arjantinli oyuncu Caja da Çaykur Rizespor maçının zor geçeceğini bildiklerinianlatarak, buna rağmen iyi bir mücadeleyle galip geldiklerini kaydetti.

Her iki oyuncu da futbol yaşamları boyunca ilk kez sadece bayan veçocukların oluşturdukları tribün önünde mücadele ettiklerini bildirerek, Bursasporlu kadın ve çocuk taraftarlardan etkilendiklerini söyledi. 

Çaykur Rizespor cephesi 

Çaykur Rizespor TeknikDirektörü Uğur Tütüneker, Bursa'ya galibiyet için geldiklerini ancak bunu gerçekleştiremediklerinisöyledi.

Sahada kötü bir oyun sergilemediklerini dile getiren Tütüneker, "İyi şeyler yaptığımızı düşünüyorum. Kötü bir gol yedik. Sonrasında datoparlamayadık. Takım iyi mücadele etti.Gol pozisyonları var, onları değerlendirmemiz lazım. Futbolda önemli olan gol atmak. Atamadığınız zaman mağlupoluyorsunuz  Önümüzde 12 hafta daha var. Bunlardan 5-6 maçı kazanmamız lazım. İnşallah bunu da yapacağız" diye konuştu. 

Tütüneker,sakatlıkları nedeniyle bu karşılaşmada forma giyemeyen Engin Baytar ve Lua Lua'nıneksikliğini hissettiklerini de sözlerine ekledi. 

Mavi-yeşilli takımın oyuncularından Oboabona ve Eren Albayrak da Bursa'ya 3 puan için geldiklerini ancak bunu başaramadıklarını belirtti. 


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!