comScore

Bursaspor Bursaspor

Bursaspor, İstanbul'da gülemiyor

17 Şubat 2014, Pazartesi 12:31

Bursaspor, Spor Toto Süper Lig'de geride kalan 21. haftada İstanbul takımları karşısında henüz galip gelemedi. Yeşil-beyazlı takım, ligde Kasımpaşa, Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş ile oynadığı 6 maçta 2 beraberlik, 4 yenilgi aldı

Spor Toto Süper Lig'de istediği çıkışı bir türlü yakalayamayan Bursaspor, ligde geride kalan 21. haftada İstanbul takımları karşısında henüz galibiyet yüzü göremedi.

Ligde geride kalan 21 haftalık periyotta İstanbul ekipleri karşısında henüz galip gelemeyen yeşil-beyazlı takım, Kasımpaşa, Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş ile 6 maça çıktı. Bu maçların 4'ünde yenilen Bursaspor, 2'sinde berabere kalarak, hanesine sadece 2 puan yazdırabildi.

İstanbul takımlarına karşı ilk maçını, ligin 2. haftasında sahasında Galatasaray karşısında oynayan Bursaspor, 1-1 biten maçtan 1 puanla döndü. Ardından 4. haftada Beşiktaş'ı konuk eden "Yeşil Timsah", taraftarları önünde siyah-beyazlı rakibine 3-0 gibi farklı bir skorla yenildi.

Haftalar ilerledikçe diğer ligde başarılı sonuçlar almaya başlayan Bursaspor, 10. hafta sahasındaki maçta Fenerbahçe'ye diş geçiremedi ve 3-2 yenildi. Bir başka İstanbul takımı Kasımpaşaspor ile 12. haftada yine evinde karşılaşan yeşil-beyazlılar, bu maçta da galibiyet hasretine son veremedi ve 1-1 biten maçta 1 puana razı oldu.

TARİHİ YENİLGİ

Süper Lig'de arzuladığı sonuçları alamasa da Türkiye Kupası'nda yoluna devam eden Bursaspor, 19. hafta Galatasaray'a konuk oldu. Taraftarların "en kötü ihtimalle beraberlik" beklediği maçta yeşil-beyazlı takım, 6-0'lık skorla tarihinin en farklı yenilgilerinden birini yaşadı.

Kupada yarı final vizesi alan Bursaspor, 21. haftada deplasmanda Beşiktaş'a konuk oldu. Hem ilk yarıda sahasında 3-0 kaybettiği maçın rövanşını almayı hem de ligde bir çıkış yakalamayı hedefleyen yeşil-beyazlı takımın, planları tutmadı. Ersan'ın gördüğü kırmızı kart sonucu ikinci yarı 10 kişi oynayan ve rakibi karşısında etkili olamayan Bursaspor, sahadan 1-0 mağlup ayrılarak bu sezon İstanbul takımlarına karşı yaşadığı şanssızlığı yenemedi.


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!