comScore

Bursaspor Bursaspor

Bursaspor'dan hakem tepkisi

01 Şubat 2014, Cumartesi 15:35

Bursaspor, Eskişehirspor maçının hakem raporlarına tepki gösterdi.

Bursaspor Kulübü Yönetim Kurulu, 29 Ocak'ta Ziraat Türkiye Kupası'nda deplasmanda Eskişehirspor ile oynadıkları grup müsabakasının hakemi Serkan Çınar ve dördüncü hakemi Erbay Aldemir'in, yeşil-beyazlı oyuncu Ferhat Kiraz'ın kırmızı kartla oyun dışında bırakıldığı pozisyon hakkında hazırladığı raporlara tepki gösterdi.

Yönetim Kurulu adına, "İbretlik maça ibretlik rapor" başlığıyla yapılan yazılı açıklamada, karşılaşmanın Eskişehirspor lehine 1-0 sonuçlandığı hatırlatıldı.

Karşılaşma sonrası yazılı ve görsel medyadaki bütün yorumcu ve hakem otoritelerinin, Bursaspor'un hakkının gasbedildiğine dair görüşler bildirdiği savunulan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Yaşanan hakem faciası tüm gerçekliğiyle karşımızda dururken maçın hakemlerinin hazırladığı skandal raporlar, kulübümüze yönelik planın boyutlarını da anlamamıza yol açmıştır. Maçın hakemi ve dördüncü hakeminin sanki aynı kalemden çıkmışçasına büyük bir benzerlik içeren raporlarında, kırmızı kart gösterilen oyuncumuz Ferhat Kiraz'ın ismi dışında yazılanların hiçbiri gerçeği ifade etmemektedir. Futbol kamuoyunun gözü önünde gerçekleşmiş olan ve yayıncı kuruluş tarafından değişik açılardan defalarca ekrana getirilmiş olduğu halde oyuncumuz Ferhat Kiraz'ın, rakip oyuncunun göğsüne yaralamak kastıyla şiddetli tekme attığına ilişkin beyan ortaya konulması, sahada maruz kaldığımız haksızlığın devam ettirilmek istenmesine dair bir işarettir. Ayrıca tekmeye maruz kaldığı iddia edilen oyuncunun bir süre yerde kaldığına dair beyan da tümüyle asılsızdır. Herhangi bir darbe almayan rakip oyuncunun yere yatmadığı net bir şekilde görüntülerle sabittir. Disiplin Kurulu, tümüyle yanlı ve yanlış bu raporlar doğrultusunda süreci tamamlarsa maç sırasında ödediğimiz haksız bedelin sonrasında ikinci kez büyük bir haksızlıkla karşı karşıya kalmamız kaçınılmazdır."

Açıklamada, Merkez Hakem Kurulunun, Ferhat Kiraz'ın dosyasını ele alırken bir tarafa olayın görüntülerini, diğer tarafa hakem ve gözlemci raporlarını koyup elleri vicdanlarında karar vermesinin beklendiği vurgulandı.

Raporlarda abartılı ve yanlış beyanlar bulunduğu savunulan açıklamada, "Disiplin sürecini etkileyebileceği halde raporlarında henüz bir düzeltme yapmamış olan Serkan Çınar ve Erbay Aldemir'i vicdanlarıyla baş başa bırakıyor, disiplin sürecini büyük bir dikkatle izleyeceğimizi ve haksızlığın devam etmesi halinde tepkimizin daha farklı olacağının bütün kamuoyu tarafından bilinmesini istiyoruz" ifadesi kullanıldı.


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!