comScore

Borussia Dortmund Borussia Dortmund

Juventus, Borussia Dortmund'u mağlup etti.

24 Şubat 2015, Salı 23:39
Juventus, Borussia Dortmund'u mağlup etti.

Şampiyonlar Ligi 2. tur ilk maçında sahasında Borussia Dortmund'u ağırlayan Juventus karşılaşmadan 2-1 galip ayrıldı.

Şampiyonlar Ligi 2. Tur ilk maçında Juventus evinde Dortmund'u ağırladı. Nuri Şahin ve İlkay Gündoğan, Dortmund adına maça ilk 11'de başladı.

Maça etkili başlayan taraf ev sahibi Juventus oldu. Sol taraftan Morata'nın şutunda kaleci Weidenfeller topu iyi çelemedi ve Tevez de boş kaleye kolay bir gol atarak takımını 1-0 öne geçirdi.
18'de ise Juventus savunmasında Chiellini büyük bir hata yaptı. Topu bir anda önünde bulan Reus kaleci Buffon ile karşı karşıya kalırken topu onun sağından ağlara gönderdi ve durumu dengeye getirdi.

İlk yarının genelinde topa daha fazla sahip olan Dortmund olurken Juventus 43'te bir gol daha buldu. Tevez'in sürüklediği atakta Pogba soldan içeri sert ve yerden bir orta açarken Morata da tekte dokunarak kaleci Weidenfeller'i avladı.

İlk yarı 2-1 Juventus'un üstünlüğü ile sona ererken iki takım da birer sakat verdi. Piszczesk 32'de yerini Ginter'e bırakırken Juventus'ta da Pirlo, sakatlanarak kenara geldi. İtalyan orta sahanın yerine ise Roberto Pereyra dahil edildi.

İkinci yarının en tehlikeli ataklarından biri 71'de Juventus'tan geldi. Pogba ile başlayan atakta Tevez ceza sahası içinde topla buluştu fakat şutu direğin hemen yanında auta çıktı. 85'te ise bu sefer Pereyra sol çaprazda kaleci ile karşı karşıya kaldı fakat onun da şutu direğin yanından auta çıktı.

Maçta başka gol olmazken karşılaşma Juventus'un 2-1'lik üstünlüğü ile sona erdi. Dortmund'daki rövanş karşılaşması 18 Mart'ta oynanacak.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!