comScore

Borussia Dortmund Borussia Dortmund

Borussia Dortmund, Augsburg'a da yenildi

04 Şubat 2015, Çarşamba 22:59
Borussia Dortmund, Augsburg'a da yenildi

Borussia Dortmund, sahasında konuk ettiği Augsburg'a tek golle boyun eğerek ligin son sırasından kurtulamadı.

Bundesliga'da 19. hafta karşılaşmalarında sahasında Augsburg'u konuk eden Borussia Dortmund, 25 dakika boyunca 10 kişiyle mücadele eden rakibine 1-0 mağlup oldu ve ligde üst üste beşinci puan kaybını yaşadı.

Milli futbolcu Nuri Şahin'in ilk 11'de sahaya çıkıp 90 dakika boyunca sahada kaldığı maçta Augsburg forması giyen Türk golcü Halil Altıntop da 90 dakika sahada kaldı.
Maçın ilk yarısında oyunun kontrolünü elinde bulunduran taraf Borussia Dortmund olsa da ev sahibi ekip Kampl ve Aubameyang ile yakaladığı net fırsatlardan sonuç alamadı ve ilk 45 dakika golsüz eşitlikle geçildi.

İkinci yarıya hızlı başlayan taraf ise Augsburg oldu. 50. dakikada ceza sahası içinde topla buluşan Raul Bobadilla, sol ayağıyla yaptığı düzgün vuruşla fileleri havalandırdı: 0-1.

64. dakikada Christoph Jancker, Aubameyang'a yaptığı sert faul sonrası direkt olarak kırmızı kart görünce Augsburg sahada 10 kişi kaldı.

Mücadelenin kalan bölümlerinde Dortmund baskısını arttırmaya çalışsa da aradığı golü bulamadı ve 90 dakika 1-0'lık Augsburg üstünlüğüyle sona erdi.

Bu sonucun ardından Augsburg 33'e yükseltirken, Borussia Dortmund ise haftayı 16 puanla son sırada tamamladı.


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!