comScore

Borussia Dortmund Borussia Dortmund

Nuri'nin hedefi yine final görmek

27 Kasım 2013, Çarşamba 11:37

Borussia Dortmund forması giyen Nuri Şahin, hedeferinin geçen sezon olduğu gibi yine finale çıkmak olduğunu söyledi.

Şampiyonlar Ligi F grubunda sahasında Napoli´yi ağırlayan Borussia Dortmund, 3-1´lik galibiyetin ardından ikinci tur için büyük bir avantaj elde ederken, takımın Türk oyuncuları Nuri Şahin ve Koray Günter tura inandıklarını söylediler.

Zor bir sınavı galibiyetle kapatmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Nuri, ''Bizim için galibiyet kadar rakibimizle aramızdaki gol averajını açmakta çok önemliydi. Bunu başardığımız için tabii ki mutluyuz. Çok güzel bir maç oldu. Şampiyonlar Ligi'nin havası gerçekten çok farklı oluyor. Bunu izleyeenlerde açıkca gördüler. Aslında 5-6 farklı alacağımız bir maçtı. Biz kalenin önünde çok cömert davrandık. Fakat kaleci Reina çok iyiydi. Müthiş bir maç çıkardı'' diye konuştu.

Dortmundun başarılı futbolcusu bundan sonra takım olarak her şeyin kendi ellerinde olduğunu vurgulayarak, ''Son maçta Marsilya´yı geçip ikinci tura çıkmak istiyoruz. Bizim hedefimiz Şampiyonlar Ligi'nde geçen sene olduğu gibi yine finale çıkmak. Bu ligde kolay rakip zaten yok. Bize kazanmak yetiyor, rakiplerimizin maç skorunu beklememize gerek kalmadı'' dedi.

Borussia Dortmund´un 19 yaşındaki defans oyuncusu Koray Günter de ilk kez bir Şampiyonlar Ligi maç kadrosunda yeralmasından dolayı çok mutlu olduğunu belirtti.

Günter, teknik direktör Jürgen Klopp'un maç kadrosuna alarak kendisine olan güvenini net bir şekilde ortaya koyduğuna dikkati çekerek, şunları söyledi:

''Aslında geçen hafta  gerçekleşen Manuel Friedrich transferi moralimi bozmuştu. Çünkü ben forma bekliyordum. Fakat hocamız benimle bu konuyu görüşerek motivasyonumu sağladı. Bana ihtiyacı olduğu söyledi. Yaşımın genç olduğunu ve uzun yıllar Dortmund  forması giyeceğimi vurguladı. İlk defa kadroya girdiğim böyle bir maçta kazanmak güzel. Son maçımızı alarak ikinci tura çıkacağımızı düşünüyorum. Yapacağımız tek şey galip gelmek, rakiplerimizin durumu bizi ilgilendirmeyecek."


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!