comScore

Beşiktaş Beşiktaş

Tolga Zengin: 'Akhisar zor geçecek'

24 Ekim 2013, Perşembe 16:37

Beşiktaş'ın tecrübeli file bekçisi Tolga Zengin, formayı kaybettiğinde üzüldüğünü ancak çalışmayı bırakmadığını dile getirdi.

Tecrübeli file bekçisi Tolga Zengin, BJK TV'de yayınlanan Manşet programının konuğu oldu. BJK TV'de yayınlanan Cihangir Gökdoğan'ın hazırlayıp sunduğu Manşet programına konuk olan Tolga Zengin, şunları söyledi:

“Beşiktaş'a geldiğim için çok mutluyum. Trabzonspor'dan ayrılırsam Beşiktaş'a gideceğimi söylemiştim. Transfer süreci zor oldu. Güzel bir ortamdayım. Taraftarlarımız çok ateşli ve destek oluyor. Saha içi ve dışında mutlu olduğumu söyleyebilirim.”

“Kalecilik fedakarlık ister. Bir futbolcu kadar efor sarfetmiyoruz ama psikolojik olarak zorlayan bir iş. Bu işin içinde her şey var. Bu bir takım oyunu. Allah bana bu yeteneği vermiş ben de bu yolda ilerliyorum.”

"İŞİME KÜSMÜYORUM"

“Futbolu çok büyütmemek lazım. Motive olmak, bilgi almak lazım ama işi büyütmemek gerek. Sahaya çıkıp elinden gerekeni yapmak yeterli.”

“Her anımı değerlendirmeye çalışırım. Dezavantajı avantaja çevirmek için kendimle yüzleşirim. İdmanda daha çok çalışırım. İşime küsmüyorum. Forma giymediğimde üzülürüm ama bunu belli etmemeye çalışırım.”

“Cenk yetenekli bir kaleci. Yaş itibariyle bazı şeyler yaşadı ama daha iyi yerlere geleceğini düşünüyorum. Günay ve Emre de genç ve iyi kaleciler. Güzel bir ekibimiz var. Birbirimize karşı saygı ve sevgi duyuyoruz.”

"SAMBADE İLE ÇALIŞMAK ÇOK KEYİFLİ"

“Sambade ile çalışmak çok keyifli. Çok çalışıyoruz. Yoruluyoruz ama faydasını görüyoruz bu idmanların.”

“Takım oyunu futbol. Gol yiyorsak takım halinde yiyoruz. Bu sene takım savunması olarak biraz daha iyiyiz. Tökezlediğimiz de oluyor ama bunları da zamanla aşacağız. Sistem oturduktan sonra her oyuncu görevini yapıyor.”

"ANTALYA MAÇI BİZE YAKIŞMADI"

“Lige iyi bir başlangıç yaptık. M.P. Antalyaspor maçında bize yakışmayan bir oyun oynadık. Antalya deplasmanı futbolcular için biraz zorlayıcı oluyor iklim nedeniyle. Bütün takım olarak kötü oynadık. Eskişehirspor maçı çok zordu. O maçtan galip ayrılmak önemliydi. Bunu başardığımız için mutluyuz. İnişler çıkışlar olacaktır önemli olan takımda ahengi sağlamak. Bunu başardığımızı düşünüyorum. Sert bir ligde oynuyoruz. Mücadelenin fiziğin ön planda olduğu bir ligdeyiz. Ç. Rizespor yeni çıktı ama iyi oynuyor. Takımda arkadaşlık olunca kaliteler de ortaya çıkar.”

“Teknik adamın kenarda olmaması değil de soyunma odasında olmaması çok kötü. Hocayı kalbinde taşıman lazım. Teknik Direktörümüz bunu hissettiriyor. Teknik adamın başımızda olması her zaman oyuncuyu pozitif olarak etkiler. Hocamız bizimle çok iyi iletşim kuruyor. Oynayan değil oynamayan oyuncularla daha çok ilgileniyor. Bu da takıma olumlu yansıyor.”

"AKHİSAR ZOR GEÇECEK"

“Akhisar maçı zor geçecek. Takım oldular. İyi mücadele ediyorlar. Rize maçından sonra Akhisar'ı yenmek bize şart oldu.”

“Taraftarlarımız olaylara çok akılcı yaklaşıyorlar. Kulübe çok bağlılar ve her şeyle ilgileniyorlar. Çok bilinçli ve duyarlılar. Takıma sahip çıkıyorlar. Beşiktaş taraftarı her konuda tavrını ortaya koyuyor.”


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!