comScore

Beşiktaş Beşiktaş

Beşiktaş'ta Didier Drogba etkisi!

24 Ekim 2013, Perşembe 08:36

Siyah beyazlı ekipte devre arasındaki transfer dönemi için kollar sıvanırken rota Adebayor'a çevrildi.

Spor Toto Süper Lig'in 8. haftasında evinde Çaykur Rizespor ile 0-0 berabere kalarak 2 puan bırakan Beşiktaş'ta transferde politika değişti. Siyah beyazlı ekipte Hugo Almeida'nın 2 net gol pozisyonundan yararlanamaması büyük bir şok yaratırken futbol komitesi ve yönetim transferde rotayı politika değişikliğine gitti.

Karakartal.com'dan Eray Emin Aydemir'in haberine göre; Bir süredir Beşiktaş'ın gündeminde olan Ronaldinho'nun ciddi bir sakatlık geçirmesi ve oyuncunun yüksek maliyeti ile beraber yıldız futbolcunun eski takımı PSG'ye dönme isteği Beşiktaş yönetiminin bu transferde 'bekle ve gör' stratejisi izlemesine yol açarken sözleşmesi konusunda herhangi bir olumlu gelişme yaşanmayan Hugo Almeida yerine Tottenham'da mutsuz olan ve Londra ekibinin de göndermek istediği Emmanuel Adebayor akıllara gelen ilk isim oldu.

'DROGBA GİBİ YILDIZ LAZIM'

Başkan Fikret Orman'ın geçtiğimiz günlerde bazı basın kuruluşlarına yaptığı açıklamada Drogba'nın Galatasaray'a yaptığı katkıdan bahsetmesi ve Beşiktaş'ın da bu tip bir yıldıza ihtiyacı olduğunu belirtmesinin ardından Oğuzhan Özyakup, Manuel Fernandes ve Muhammed Demirci gibi önemli yetenekleri kadrosunda bulunduran Beşiktaş'ın Ronaldinho'ya ihtiyacı yönetim kurulu tarafından da sorgulanırken takımın teknik direktörü Slaven Bilic'in de transfere yeşil ışık yakmasının ardından Adebayor ismi siyah beyazlı camiada ağırlık kazandı.

TOTTENHAM'DA FORMA BULAMIYOR

Kara Kartallar'ın transfer gündeminde yer alan Adebayor ise futbol kariyerinin en sıkıntılı günlerini geçiriyor. Jermain Defoe, Roberto Soldado, Erik Lamela gibi forvet oyuncularının arasından sıyrılamayan ve şu ana kadar yeni sezonda forma giyemeyen Togolu yıldız oyuncu İngiliz basınına göre Londra ekibinden ayrılmak için gün sayıyor.


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!